Бирата съсипва диетата на мъжете, шоколадът – на жените

Хората започват диети средно 3 тъпи в годината
8
Бирата съсипва диетата на мъжете, шоколадът – на жените
Снимка: Reuters

Хората започват средно 189 диети през живота си, но в повечето случаи опитите им да отслабнат завършват с провал.

За мъжете, спазващи хранителен режим с цел преборване на излишните килограми, най-голямото изкушение е бирата, а за жените - шоколадът, сочи проучване, цитирано от "Дейли експрес".

Допитване, направено във Великобритания, е обхванало 2000 души и показва, че хората започват средно три диети годишно, които обикновено се провалят. Внушителните 55 процента от участниците признават, че опитите им да се преборят с излишното тегло "винаги" завършват с провал.

Проучването показва, че за мъжете (26 процента) е по-лесно да спазват диета, отколкото за жените (13 процента). Представителите на силния пол са и по-упорити в преследването на целта да отслабнат - 58 процента казват, че са готови да се придържат към нов хранителен режим, независимо от предишен неуспех. Над 50 процента от жените от друга страна са готови да се откажат от целта дори само след един провал.

Допитването разкрива, че хранителната „Ахилесова пета“ за 29 процента от мъжете е бирата, следвана от кърито, на което не могат да устоят 13 процента от представителите на силния пол.
Най-голямото изкушение за 45 процента от жените е шоколадът. Чипсът пък е в състояние да провали диетата на 30 процента от дамите.

Проучването показва също, че мъжете най-често се придържат към хранителен режим, за да се сдобият с плосък корем, докато жените се стремят основно към по-стройни бедра.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
До Сандо преди 6 години
Бирата, бирата и пак бирата. Не случайно казват че бирата е "течен хляб".Очевидно много се пълнее от бира, докато от водката - не.Дори да пиете безалкохолна бира, каквато има, пак ще дебелеете.Има една уловка обаче: Всякакъв алкохол, бира, вино или водка, или уиски, няма значение - товари черния дроб и го прави тлъст, дробът натрупва запаси от мазнини които не могат да изгорят. Впоследствие може да се развие диабет - мазнините стават на захар в кръвта която не може да изгори.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3 Че ти почти като Арнолд в най - добрите времена: ръст 186 смтегло 110 кггръден кош 147 смталия 80 смръце 56 смбедра 72 смпрасци 50 см
5
1
 
11
 
! Отговори
Диетолог преди 6 години
Ооохххх, как се наядох с ярешка мръвка и мек хляб ... Ай, лека нощ!
4
0
 
9
 
! Отговори
11 преди 6 години
Средно 3 "***" ... Идиотска работа ...
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз с бира и без бира се въртя около 110 - 115кг. И да ям и да не ям пак толкова. Височина 186. То си е заложено, дядо ми и баща ми са едри хора. Няма как да съм 75 кг. Толкова бях 10 клас!
2
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мен жените си ме харесват и с бирено коремче!!!
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълни глупости. Аз познавам поне 5 човека които редовно жулят по 4-5 бири на ден, но са 70 кила с мокри ***. И това е обяснимо- те пият бира вместо да ядат хляб. 2 кюфтета с 4 бири и това им стига за вечерта. Както примерно да ядеш ориз или картофи само без хляб. Не мога да си прердставя да ям ориз или картофи с хляб. Точно затова като видя някой да нагъва бира и да яде и хляб с картофи и ми се драйфа! Е как няма да надбелееш.

Спонсорирани публикации