"Нищо не ми направихте" спечели фестивала в Сан Ремо

Песента е посветена на жертвите на тероризма в Европа
Обновена: 11 фев 2018 13:41 | 11 фев 2018 13:38, Анисия Иванова
15
"Нищо не ми направихте" спечели фестивала в Сан Ремо
Снимка: БТА

Дуетът Ермал Мета и Фабрицио Моро спечели 68-ото издание на фестивала в Сан Ремо с песента "Нищо не ми направихте", съобщават италиански медии.

Песента бе посветена на жертвите на серията от терористични атаки в Европа и по света през последните години.
Двамата изпълнители посветиха победата си на фестивала на близките си и на звукозаписните си компании.

Композитор на песента-победител е Андреа Фебо. Парчето отправя посланието, че хората не трябва да се страхуват от терористите. В песента се припомнят терористичните атаки в Париж през ноември 2015 г., в Ница през юли 2016 г., в Кайро и в Барселона миналата година, както и серията от нападения във Великобритания пак през миналата година.

В песента се казва, че тероризмът е ранил земята, от Азия до Великобритания, споменават се едноминутни мълчания в памет за жертвите, говори се за майки, загубили децата си, и за деца, изгубили родителите си. В парчето се казва още, че терористите и техните безсмислени войни не са постигнали нищо, че животът на хората продължава смело напред въпреки нападенията, че след терористичните атаки светът се изправя отново благодарение на детските усмивки.

Песента на Ермал Мета, който е албанец, и на Фабрицио Моро, който е италианец, едва не отпадна от конкурсната програма, защото имаше съмнения, че композиторът й я е плагиатствал от свое собствено парче, представено преди две години пак в Сан Ремо, но в раздела за млади таланти. А регламентът на фестивала гласи, че песните, представени на него, не трябва да са изпълнявани преди това.

В крайна сметка организаторите на феста решиха да допуснат песента с аргумента, че нейният създател е плагиатствал от себе си и че образно казано се е самоцитирал.

Ермал Мета и Фабрицио Моро са самостоятелни изпълнители и се събраха в дует за тазгодишното издание на фестивала.

На второ място остана групата "Ло Стато Сочале", чието име в превод означава "Социалната държава". Бандата се представи на фестивала с песента "Живот във ваканция". Тя спечели и наградата на журналистите, отразяващи феста. В нея се отправя посланието, че хората трябва да избират работа, която харесват, да си зададат въпроса дали живеят, за да работят или работят, за да живеят и когато работата, която вършат не им харесва и се чувстват демотивирани, да напуснат и да заминат във ваканция.

Изпълнението на песента на групата бе съпътствано от зрелищен спектакъл, в който на сцената се появи побеляла възрастна дама и се впусна в динамичен танц с по-млад мъж. В ролята на възрастната дама бе 83-годишната британка Пади Джоунс. Нейното пълно име е Сара Патриша Джоунс.

Възрастната дама споделя, че е започнала да танцува доста късно, на 69 години, и днес обикаля света с партньора си Нико и участва в най-различни конкурси за латино танци. В родината си тя нашумя с участието си в риалити формата "Великобритания търси талант", а през 2009 г. спечели испански риалити формат за самородни таланти.

Коментатори казват, че Пади Джоунс буквално е възпламенила сцената на фестивала Сан Ремо и я наричат истинския победител на тазгодищното фестивално издание.

На трето място във финалната класация на феста остана песента на Анализа, озаглавена "Светът преди теб". Според критици песента е автобиографична и е посветена на края на първата любов. (БТА)
 


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Нищо преди 11 месеца
не ми направихте,докато за жертвите е всичко...
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Айде и Сан Ремо отиде под ножа.
7
4
 
1
 
! Отговори
7 преди 11 месеца
Додо и Киро Хикса като са един и същи човек- защо сам си казвате "Браво, Доде"??? LOL
6
5
 
9
 
! Отговори
Киро Х преди 11 месеца
До Додо:

Браво Доде! Аз си мисля, че таз безумна гавра с жертвите на ислямския джихад, наречена “Нищо не ми направихте” се явява някакво извратено и логично продължение на либерасткатa мантра “Нас не ни е страх”, която болните деца на Соpoc ни навират в лицата всеки път когато някой алахуакбаровец си свърши призивите на Корана и пролее невинна кръв!
5
5
 
3
 
! Отговори
от"възпален моз преди 11 месеца
До "Нормалния"
Така като чета всичко написано тук и си мисля, че Вие сте за хапчета за съжаление...Кое е това "УНУФИЦИРАНО НЕГАТИВНО МИСЛЕНЕ"?????? И кое е това "НАЙ-ХУБАВО НЕЩО", от което се прави "ЗЪЛ КОМЕНТАР":-)))))))) Не знам дали дОДО и "нормалния" са един и същ (най-вероятно да), но явно господина получава "факсове" от някъде...Айде, със здраве
4
7
 
2
 
! Отговори
Нормален преди 11 месеца
Пийте хапчета бе деца.Не може всичко да се вкарва под общ знаменател и да се коментира с нихилизъм и едни и същи думи,независимо дали става дума за музика,космическа програма,спорт или битови проблеми.Едни и същи коментари на едни и същи явно неудачници.Иначе не мога да си обясня как и от най-хубавото нещо се прави ,,зъл и гнусен" коментар.Не усещате ли че мозъците ви вече са възпалени и почти унищожени от това унифицирано негативно мислене? Ако е останала мисъл.Жалко ИНТЕРНЕТпоколение !!!
3
1
 
2
 
! Отговори
Gogo преди 11 месеца
Nishto ne mi napravihte!!!!!!!!
2
2
 
9
 
! Отговори
1 преди 11 месеца
"Нищо не ми направихте
Нищо не ми взехте
Това е моят живот- който продължава напред
Независимо от всичко, независимо от хората
Защото всичко продължава независимо от вашите безсмислени войни"....
Колко вярно, за много неща!
1
3
 
6
 
! Отговори
РФ преди 11 месеца
И НЯКОЙ НЕ ГО ЛИ ГЛЕДА ?