Рецептата за вкусен козунак – тайните на хлебарите

Какво прави истинския козунак толкова вкусен?
Обновена: 6 апр 2018 16:53 | 6 апр 2018 16:50,
12

Два дни преди Великден подготовката за един от най-големите християнски празници кипи с пълна сила. Пазарът е залят с некачествени козунаци, а цените все повече растат.

Как сами можем с много любов и качествени продукти да направим вкусен козунак за цялото семейство?

Тайните стъпки издават професионалните пекари в предаването "Околосветско" по Bulgaria ON AIR.

По какво да познаем качествения продукт – карамелен цвят, конците, които се образуват в тестото.

"За да бъде качествен един козунак, той трябва да има правилните продукти. Без изкуствен цвят.", сподели хлебарят.

Има ли "бърза" рецепта за вкусен великденски козунак и каква е най-голямата тайна?

"Най хубавият козунак е този, който е изпечен вкъщи заедно със семейството."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
9
 
4
 
! Отговори
Маги преди 6 години
1 кг.брашно; 1 кубче мая; 5яйца; чаена чаша и половина захар; чаена чаша и половина мазнина разтопена и затоплена (по избор, аз ползвам мас и масло); настъргана *** от един лимон и около 250 гр. брашно за доомесване. Всички продукти са затоплени, маята се размива в 100 мл.топла, но не гореща вода+1 супена лъжица захар+3супени лъжици брашно, изчаква се да шупне, добавя се към затоплените продукти и се меси тесто. След като е готово се оставя да втаса, а след това оформяте козунаци както можете.
7
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2лв за козунак браво ... сигурно е 100 грама и го правиш от брашно и вода. От тук разбирам че този човек не е влизал в магазин. 1кг брашно 1.25лв, 250 грама масло(за 1кг брашно) 5лв. 3то в Германия нямат козунак, имат напкухен и цената му започва от 5 евра за 250 грама. Като гледам и колко + има такъв коментар разбирам защо бизнеса дере без да му мисли.
6
9
 
16
 
! Отговори
qwerty преди 6 години
Козунак си правя всяка година, супер лесно е. Излиза ми сигурно 2 лв на бр. а е фраш със стафиди, локум и ядни. И изглежда 10 пъти по-добре от този на видеото. Този се вижда, че не е втасал като хората и не се е изпекъл равномерно. В Германия си купих козунак също така много вкусен и с много пълнеж за 3.5Е. Така че 18лв ми се вижда пълна глупост.
5
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1 Какво се маеш, 90% от пекарните гледат да правят само и единствено оборот, дънкат е-та и набухватели. Малкото пекарни който се стремим да поддържаме качество пък сме от другата страна на ножа. Първо вкараме по 3-6 000лв отгоре за да имаме право да работим с яйца, мляко, масло и тн. После маслото, млпкото, яйцата са по скъпи от яйчен меланж, палмово масло и мляко на прах, следователно крайният продукт е по-скъп. Тогава пък клиентите почват ама защо толкова скъпо.В България нито така нито онака.
4
6
 
15
 
! Отговори
Смях преди 6 години
Скоро купих козунак от точно тази пекарна. Беше глетав, ужасен на вкус, а цената му беше 18 лв.
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тайните на хлебарите имат по едно Е отпред. Кеф ти калиев сорбат, кеф ти соев лецитин, айде малко глутенче, така се правят вкусотиите :)
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на ***? Каква е тайната?
1
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За истинският козунак трабват истински продукти. Краве мляко краве масло слънчогледово олио кокоши яйца мая ванилия и стафиди. Това което ви го продават в магазините за козунаци е бутафория. Вместо краве мляко сухо мляко вместо краве масло палмово масло вместо яйца боя и така нататъка. За да не се развалят от престоя си в магазините ги надумкват с Е-та до пръсване и после се чудите защо получавате алергии и се разболявате от неизлечими болести.