Барове и "нощни птици" се обединяват благотворително

Ще се събират средстава за различни каузи
Обновена: 5 юни 2018 13:14 | 1 юни 2018 13:10, Екип на Dnes.bg
0
Барове и "нощни птици" се обединяват благотворително
Снимка: Campari

И тази година България ще бъде част от световната благотворителна платформа на Campari. Барове и любители на нощния живот ще се включат в Negroni Week, а с всеки закупен едноименн коктейл ще се заделят средства. Те ще се използват за различни каузи - нуждаещи се диви животни, изоставени домашни любимци, ще се подкрепят еко акции, съхраняване на редки национални продукти и много други благородни начинания. 
 
Култови нощни заведения в София вече се включиха в кампанията, а сред техните каузи са "осиновяване" на дървета и подпомагане на световнoто движение slowfood.com, което се стреми да запази местните гастрономически традиции и да насърчи отглеждането на местни култури, породи, както и запазването на уникални рецепти.
 
Участващите български заведения се нареждат до нощните топ места по света не само с каузите си, а и със своите уникални, специално разработени авторски рецепти Negroni.

От 2013 до 2017 година платформата е нараснала от 120 до 7700 участващи заведения и е събрала почти 1,5 млн. щатски долара за добри каузи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации