Риск и екстремни усещания: Balkan Beast - момчето, което гледа отвисоко

Стратимир Георгиев изкачва най-високите сгради и съоръжения в света
6 сеп 2018 20:45,
8

Стратимир Георгиев се ражда във Варна, но дълги години живее в Канада. Започва живота си като повечето хора, според общоприетите стандарти, в офис, с работно време от 9:00 до 17:00 часа.

Но много бързо разбира, че този начин на живот не е за него и започва да изкачва най-високите сгради и съоръжения в света.

"Най-високото място, което съм изкачвал, е един от небостъргачите в Дубай преди няколко години. Само въпрос на време е да изкача и 828-метровия Бурдж Халифа", разказва той пред Bulgaria ON AIR.

Следват още Кайро, Перу, Барселона, Торонто, Берлин, Лондон, Лисабон и Мадейра. Завръщайки се в България, Стратимир Георгиев се превръща в Balkan Beast - един от най-следваните българи, любители на екстремното в Instagram.

Той обича да язди коне, гмурка се, кара мотори, но височините са неговата запазена марка. Местата, на които избира да се качва и снима, обикновено избира импровизирано и никога пренебрегвайки основния фактор - риска.

На въпроса, дали има място, което не е успял да изкачи, той отговаря, че това далеч не са най-високите сгради или съоръжения. Но рискът не си е струвал. Защото няма място, което да заслужава един човешки живот.

Стратимир коментира и тенденцията все повече деца да си качват екстремни селфита от опасни места.

"Всеки човек, особено в детските си години, е правил недотам разумни неща. Тогава обаче не е имало интернет, който сега дава публичност на тези изяви. Децата, които могат да гледат мен, могат да видят и много други потенциално опасни неща в социалните мрежи. Всичко е въпрос на възпитание", казва той като призовава всички деца и родители да се записват на различни професионални курсове, за да развият у себе си най-важното качество – чувството за самосъхранение.

А максимата, която следва, е, че всеки човек е свободен да прави това, което иска, стига да не наранява околните.

Повече за Balkan Beast вижте в репортажа на репортера Божила Симова, оператора Стоян Митев и монтажиста Мирослав Димов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
познавам го тоя, супер позьор е но за сметка на това е изключително ***
5
1
 
0
 
! Отговори
11 преди 5 години
И кой му плаща купона?
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На този и от псевдонима и от снимките, че и от интервюто му личи какъв позьор е.
3
0
 
6
 
! Отговори
Ха ха преди 5 години
Четем, четем за такива "зверове' и после най-неандейно попадаме на малка статийка как някакъв подобен "звяр" смятал себе си за безсмъртен го остъргвали от асфалта или пипнал кабели за високо напрежение докато се катерил по влакови цистерни .Живот . Родителите ни са решили да ни дарят живот , ние се чудим как преждевременно да си го прекратим . А някои дори стават много изобретателни в опитите си .
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредния изтръпляк, жаден за внимание
1
2
 
17
 
! Отговори
az преди 5 години
balkan beast, паднах от смях. От къде ги намирате тия?