Студентски празник на хоризонта: На вила, хотел или... тур по механите?

48-часов купон ще посрещне студентите в Банско
5 дек 2018 09:15,
22
Студентски празник на хоризонта: На вила, хотел или... тур по механите?
Снимка: Pixabay

Хиляди студенти тръгват от петък на механа маратон в най-популярните ски дестинации у нас. Над 5000 души са предплатили своите места само в Банско за обиколка по кръчми и дискотеки за 8 декември.

Около 3000 студенти пък са резервирали места за музикален фестивал от същия тип в Пампорово.

В ски курорт №1 у нас маратонът ще продължи 48 часа и включва посещение на 5 дискотеки и 15 партита с популярни родни изпълнители, както и запазени места в 17 механи. Младежите могат да избират между различни опции за настаняване и за вечери в над 20 хотела в Банско. Студентите могат да вземат участие срещу 30 лева в двудневния денонощен купон. Толкова струва гривна, която им дава право на свободен достъп до безкрайни чалга, арендби и рап партита в заведенията в курорта на 7 и 8 декември, пише "Труд".

Подобно изкарване на студентския празник е предпочитано през последните няколко години, тъй като дава възможност на младежите да избират според вкуса си къде да отидат и навсякъде имат запазени места. Така те могат да сменят заведенията едно след друго в преследване на купона, без да се налага да плащат вход след вход.

Подобна оферта с парти гривна има и в Пампорово, където за втора поредна година се организира музикален фестивал. Там част от най-актуалните изпълнители от поп, попфолк и хип-хоп жанра у нас ще забавляват студентите в нощите на 7 и 8 декември. Седмица преди събитието над 3000 души вече са резервирали своите места за фестивала – Пампорово. Стандартната парти гривна тук струва 50 лева. Предлага се и ВИП такава за 30 лева повече. Цените за нощувка за два дни в хотелите, които се предлагат към пакета за фестивала, са от 119 до 139 лева.

В София – резервациите направени още преди месец

Студентите, които следват в София и предпочитат да не пътуват за празника, или нямат тази възможност заради работа и други задължения, масово предпочитат да прекарат вечерта в кръчми, дискотеки и барове. Резервациите и при този вариант започват още от средата на ноември, тъй като местата в заведенията са ограничени, а студентите желаят възможно най-рано да се подсигурят.

Проверка обаче показва, че в повечето големи нощни барове и дискотеки или всички места са резервирани и предплатени, или свободните са пред привършване.

Предимствата за студентите да празнуват в населеното място, където следват, се свеждат до това, че излиза по-евтино и могат лесно да го комбинират с работата си. Оказва се, че традиционно този тип празнуване струва около 100 лева за вечерта. Това би включвало вечеря в ресторант, кръчма или бар с вечеря и афтърпарти в нощен клуб.

Друг вариант за празнуване на празника за тези, които следват в столицата, е на някои от хижите на Витоша. Там те могат да прекарат нощта на 8 декември и сами да организират своята вечер. Цените за една вечер на хижа варират между 25 и 50 лева.

Празник на вила

Най-търсени от студентите за този 8 декември са вилите и къщите под наем, които дават възможност голяма компания да направи заедно своята резервация и по този начин да намали цената, която всеки от студентите ще плати, обяснява директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

На второ място интересът им е насочен към хотели с топли минерални басейни и опции за спа. В България сред най-предпочитаните дестинации са Велинград и Банско.

След тези, които ще празнуват у нас се нареждат онези, които ще вдигнат чаши в съседните страни като Македония, Гърция и Сърбия.

Онези, които пътуват в Европа предпочитат Италия и Унгария, където обаче залагат не на партита, а на разглеждане на забележителности.

Общо 28 000 студенти ще посрещнат празника в хотели и наети вили, а останалите ще предпочетат само купони в заведения или ще отседнат при приятели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
1
 
! Отговори
Десислава преди 5 години
Е, как къде на 8-ми?!? В Банско, разбира се! Тъкмо да се покарат и малко ски!
20
7
 
2
 
! Отговори
Фармацевт преди 5 години
Тука некви пишман инженери се изживяват все едно тва са им най - важните науки. Ела да те заподная с патология, физиология, токсикология, технология на лекарствата, органична химия да видиш какво значи трудност и истински изпити. Тия съпромат, механика бледнеян пред тях. С затворени очи и ампутиран мозък се изкарват.
19
0
 
1
 
! Отговори
бай Спиро преди 5 години
точно преди 30 години празнувах първият си осми декември.тогава беше модерно да се ходи в НДК и куверта беше доста скъп за бедните студенти.бай Тошо се изтъпани пред тълпата и завърши речта си с честит 8-ми март скъпи студенти.
18
0
 
3
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
Ми... приятно изкарване и дано да мине без смърттни случаи тая година празникът, защото нещо им стана навик да дават по една жертва...
17
1
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Аз ще бъда в Банско, както и миналата година. Голям купон става винаги там, така че...съм традиционалист и не променям мястото.
16
1
 
5
 
! Отговори
Спас преди 5 години
Спомням си един преподавател когато бях първи курс казваше: "За интелигентния човек всеки ден е празник". Може да не съм студент, но не изпускам "причината" да се сверщна отното с приятели от университета и да наваксаме с нещатам които са ни се случили. Аз ще съм на вила в Балкана, бил съм там и мисля да продължавам да бъда. Уютно, хубаво, тихо и най-важното далеч от силната музика и хистеричните (кифли), които са объркали празника с американския - Хелоуин...
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям майтап са ми тия пишлемета като се перчат кой колко много пари може да изхарчи на студентския празник, но... парите на родителите им!?Истината е че днес кадърните вместо да стават студенти, предпочитат да изучат някакъв занаят, тези които стават студенти обикновено отиват заради сладкия живот, пиенето и купоните
14
0
 
8
 
! Отговори
vlady преди 5 години
До Жоро Бекъма и Анонимен 12Още си спомням прославения доц. Дишлиев от ТУ-Варна, който остави над 90% от потока за есенната сесия и повече от половината влачиха Теоретична Електротехника II част до трети и четвърти курс. Студенти опитаха да го подкупят, но докладва случая и загубиха студентски права.
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Жоро БекъмаИдея си нямаш от студенство. Защото се дават изпитите, затова близо 30% не завършват. И в УНСС не се раздават изпити на входа за добър ден. Аман от дърти философи. После защо бягат оттук. Всичко знаете и всичко можете, ами после защо младите ви теглят по една ..... и отиват там където тези некадърници работят и поне малко ги ценят. А ти си остани поредният надут и арогантен българан.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 10Ша се посерът от пиене и ядене ..............хаха..........добър повод за купените Дипломи...хахаОт къде пари за дипломи бе, нали народа умира от глад еле пък бедните студенти с бедни родители?
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Жоро БекъмаНе си стъпвал в университет.Личи ти!Това за 70-80% даване на изпити ей така важи за разни икономики и маркетинги с мениджмънти, ама я отиди на Механика, Съпромат или теоретична електротехника да видим как ще минеш ей така по между другото.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бедните студенти ще похарчат по една минимална заплата за два дни.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ша се посерът от пиене и ядене ..............хаха..........добър повод за купените Дипломи...хаха
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хапка пийка удряш едно коляно и честит празник.
7
0
 
23
 
! Отговори
star преди 5 години
Да сте живи и здрави,деца.Точно преди 40 г празнувах първия си студентски празник.Боже,колко съм остарял!Тогава бяхме млади и хубави,а сега вие сте и свободни.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама тия учат ли, що ли. Какъв е тоя механа-маратон. Така не се прави.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само си повръщат в обувките...
4
6
 
11
 
! Отговори
Жоро Бекъма преди 5 години
Днешните "студенти" са точно същите като днешното "ВишУ" образование ... Всичко може да се охарактеризира с една дума - ПОСРЕДСТВЕНА ЧАЛГА !!! ........ Целта НЕ Е да те научат на нещо и да излезеш един добър млад специалист с шанс за работа някъде из България ... Целта е да те претупат по - набързо ... да си платиш здраво ... и да ти "бият шута" ... 70-80 процента от изпитите се дават "ей така..." или срещу съответната сума ! Същото като по ЧАЛГОТЕКИТЕ , изпълнили ...Студентски град :) ;) :)
3
1
 
11
 
! Отговори
Интеграл преди 5 години
След студентския празник идва и Коледа, и нова година, и ... махмурлук.Така че, приятни забавления по чалготеките, преди резултатите от сесията да ви припомнят колко сте ***!
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз празнувам. Тъщата има рожден ден на 8-ми декември. Голям купон, почваме още от утре.

Спонсорирани публикации