Като в Breaking Bad – учител учи студентите си да "готвят" екстази

Татсунори Иуамира помагал за развиване на знанията им
19 апр 2019 21:45, Нели Христова
10
Като в Breaking Bad – учител учи студентите си да "готвят" екстази
Снимка: Pixabay

Няма нищо по-благородно от учител, който се опитва да помогне на своите ученици по-добре да схващат материала. Татсунори Иуамира бил професор в Университета по фармация в Мацуяма, който имал доста по-нестандартен начин на преподаване – карал студентите си да правят наркотици, съобщи в "Гардиън".

Още през 2013 година Иуамира започнал интензивния курс по "готвене“ на екстази и дизайнерската дрога 5F-QUPIC. Той искал те да имат по-напреднали знания за фармацевтичните продукти, за това стриктно им показвал стъпките по създаването на наркотиците.

Когато полицията го разкрила, Иуамира не отрекъл.

Всъщност професорът си признал и гордо заявил, че го е направил, за да помогне на студентите с образованието им.
Сега го заплашват близо 10 години в затвора, а университетът в Мацуяма ще наложил наказание на Иуамира, веднага щом разследването приключи.

Дали професорът е продавал своите наркотици, подобно на героя от Breaking Bad – Уолтър Уайт, не е ясно.

Разследващите не са открили следи от екстазито, само съвсем малко канабис,  който е съставка в  5F-QUPIC, забранена в Япония през 2014 година. Според властите, има вероятност наркотиците да са били унищожени.

Но колкото и странно да ви звучи, Иуамира не е извършил нещо толкова незаконно. В Япония, да се правят наркотици с учебна цел всъщност е легално, стига професорът, който преподава, да има изваден лиценз за тази практика. А Иуамира имал такъв... за жалост изтекъл малко, преди да започне да преподава на любимите си студенти, как да правят екстази.

Все още не се знае, дали срещу професора ще бъдат повдигнати обвинения. Но както би казал Сол Гудман, адвокатът на Уолтър Уайт: "Не казвам, че не е лошо. Лошо е. Но можеше и  да е по-зле".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7Образ на учител може да е и даскала ми по математика например. Целия сериал се върти около метамфет не екстази.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анонимен 6Името на Уолтър Уайт е използвано във връзка с това, че образа във филма е на бивш учител, а не какво е "готвел".Въпреки, че Хофман е смята за откривател на психофармакологичните съединения със синтезата на ЛСД, то Александър Шулгин е "бащата", защото е публикувал 2-3 книги дали началото на нова ера. Това, че такива субстанции се изполват за порочни практики, а не за научното им изследване и класифициране, е отделен въпрос.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кухи сте Уолтър Уайт готвеше кристал мет амфет не екстази.
3
4
 
5
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
...ami to I iadrenite fizitsi sas sigurnost znaiat kak se pravi atomna bomba !!!..Ucheni...kakvo da gi pravish ?!??
2
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е кво някой трябва да се възмущава ли?Ми те сигурно 60% от медикаментите могат да минат за наркотици в определен аспект.Екстазито е хубаво нещо прави хората много щастливи.Злоупотребата обаче води до смърт от дехидратация и сърдечна недостатъчност.То със всичко е така.Водата е важно нещо ,без вода не може.Злоупотребата с вода е удавяне. И не,не съм наркоман застанал на бастионът за легализация.Просто казвам че и с мед можете да се убиете и с аналгин и с вода и ако карате с висока скорост..
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правилно, студентите трябва да знаят много повече от класическите буквари за да бъдат истински творци.Просто икономическата ситуация и несигурността на пазара на труда кара хората да продават такива неща. Спокойно биха могли да произвеждат и експлоозиви. Например след Брекзит ако ИРА се възродят, ще им трябват хора, които да знаят повече от желиране на петролни продукти с алуминиеви соли.