Яйца, месо, козунаци - как да не преядете по Великден?

Не смесвайте твърде много храни
27 апр 2019 02:35, Иванка Гъркова
4
Яйца, месо, козунаци - как да не преядете по Великден?
Pixabay

Винаги по Великден трапезите са пълни с козунаци и варени яйца. Освен това баба и мама са подготвили любимите ви гозби, от които няма как да не опитате. Дори и да спазвате диета, през тези почивни дни трудно ще се удържите да избягвате въглехидратите или глутена. А и все пак е празник, душата си иска нещо вкусно.

Няма нищо лошо да вкусите от всички ястия на масата, но в един момент човек се увлича, няма никаква мярка, а трябва, защото никой не обича тежест в стомаха и други неразположения.
 
По традиция на Великден се приготвя агнешко месо, което е по-тлъсто. Според съвета на диетолозите, хората с проблеми с холестерола трябва да внимават и просто да го опитат, докато останалите може да комбинират едно парче колкото дланта им със зелена салата. По-голямото количество целулоза се отразява добре на перисталтиката и така стомахът не се подува.
 
Марулите се препоръчват през почивните дни. Хем вървят с алкохол, хем не натоварват твърде много храносмилателната система. Добре е да са подправени с пресен чесън, който е богат на витамин С. Вместо олио, препоръчително е да се ползва зехтин, защото дори и да прекалите с обема храна, който поглъщате, ще предотвратите гаденето.
 
Месото също така може да се гарнира със зеленчуци, богати на фибри. Те ще подпомогнат процеса на смилането на храната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
5
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Господ няма да позволи на никой християнин да преяде! Той следи!
2
1
 
15
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Мисля че такива статии е желателно да НЯМА! -Доста възрастни хора гладуват с пенсии 200лв - Много от тях не могат да си позволят козунак по 2.50 лв защото само лекарствата и тока са им 200лв - а водата? Парното? ами дрехи? ами зъболекар? Ами такса вход?Обувки? Много хора си мислят че на възрастните нищо не им трябва- напротив! точно тогава им трябват много неща- най малкото силна хубава храна !
1
7
 
15
 
! Отговори
Преял Преялов преди 5 години
Оооо, в държавата на Началника от Банкя няма опасност от преяждане.Всъщност преяждат само Той и обкръжението му.