Камера в Германия засне гълъб джигит

Той прелетял с 12 км/ч над ограничението
Обновена: 8 май 2019 18:26 | 8 май 2019 18:25, Нели Христова
25
Камера в Германия засне гълъб джигит
Снимка: Facebook

В едни спокоен следобед в близкото до границата градче Бохолт, Германия, един малък гълъб нарушил правилата. В зона, където позволената скорост е 30 км/ч, птицата прелетяла с 45 км/ч. Камерата, следяща за скорост, го засякла, светкавицата й светнала и престъпника бил хванат в крачка.

При нормални условия, глобата за това своеволие би била 25 евро, на гълъба обаче му се разминало без последици.

Снимката от камерата за контрол на скоростта била пусната в социалните мрежи от кметството на града.

Забавната случка станала още през февруари, но чак сега властите получи кадъра и решили да накарат възможно най-много хора да се посмеят.

Към своя пост те добавят, че макар да има 3 км/ч толеранс, гълъбът все пак се движел с 12 км/ч над разрешената скорост и "е създал опасност от сблъсък с други превозни средства и пешеходци“.

Местните жители  също продължиха шегата – един от тях предположи, че това е състезателен гълъб, а друг предложи птицата да бъде наказана с обществено полезен труд... като пощенски гълъб.

От кметството на Бохолт написаха още: "Как и колко бързо гълъба ще платите своята глоба от 25 евро, в срок и на място, е все още неясно.“
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 4 години
#19Чешмата си е мивка,други въпроси? :)
17
3
 
10
 
! Отговори
м дааа преди 4 години
тези къртят от всякъде, ограничения на 30км/ч , че и радари им сложили.Сега разбрахте ли защо в Европа са примерни, в града където живея , преди 2 години сложиха камери за червен светофар, да видиш как спраха да преминават на жъъълто.
16
2
 
3
 
! Отговори
Руснака преди 4 години
Умивалник мивкари :)
15
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кажи отворко 17-ти как е на български турската дума "Чешма" ? М? Аре у лево!
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 17 Добре, бе кебап, чешма, кебапче не са турски според теб...но не са и български. Мисълта ми беше като си толкова отворен кажи българската дума на думата кебап, , на думата перде? Нали си големия разбирач- патриот?
13
0
 
14
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
До Анонимен 9Думата "джигит" не е турска, многознайко, кавказка е - кавказки конник. Пък и да е, какво от туй!? В езика си имаме към 15000 турцизми, като за повечето нямаме българска дума... Аман от кухи патриотари!
12
2
 
8
 
! Отговори
6 преди 4 години
От това разбрахме че в Германия камерите работят за всички, дори за гълъбите, а при нас едни ниско летящи обекти се пропускат отвреме на време.ела работи в германия 6-8 годинки поживеи малко с тях дележите между хората винаги е имало и ще има и от държавните учреждения и на лекар и на работа от обиковенните хора.......................... не ги хваляите не зачи че като имат икомика всичко се дели по често няма такава правда спрете с рекламите за "честна" западна европа
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от 14 до 9А, сетих се за "Перде". Как е на български тази дума, защото е турска? Завеса????Само че тя е руска дума. Коя е българската дума???Муахахахахаа....
10
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до Я кажи като не сме турска провинция, защо казваме "чешма", която си е турска дума и няма заместител в българския език на български??? Като не сме турска провинция защо казваме "кебап", която също е турска дума и няма заместител в българския език на български?
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само германци могат да кажат на един гълъб с колко километра в час трябва да лети.
8
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** Христова, няма такава българска дума джигит ... хайде моля да не се връщаме в 5-ти клас.Още не сме Турска провинция, намираш се в Република България ***.
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като става въпрос за гълъби винаги се сещам за Майк Тайсън. Нали знаете, че той ги е обожавал от малък и си е отглеждал гълъби?И се захваща с бокса именно заради гълъб.Някакво *** по-голямо от него на години му взима един от гълъбите и му откъсва главата. Майк Тайсън както е на 10 -11 години освирепява и пребива това момче от квартала. И оттогава се захваща с бокса.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5 Ако е спортен гълъб, даже развива 140км/ч. На такъв гълъб в населенео място трябва да му оскубят перата( понеже книжка няма). )))
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От това разбрахме че в Германия камерите работят за всички, дори за гълъбите, а при нас едни ниско летящи обекти се пропускат отвреме на време.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При нормални условия в смисъл няма насрещен вятър гълъб развиа скорост от 60 до 90 км в час. Така че тази скорост с която е летял гълъба е минималната при прелитане на късо разстояние като например от покрив до покрив. А тази камера дето го е заснела да я пренастроят да не хваща нисколетящи гълъби а да заснема автомобилни нарушители.
3
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само не разбрах там автомобилите във въздуха ли летят? Гълъбът не е бягал по пътя, а е летял! Той не е участник в пътното движение.Така че за какво нарушение става въпрос?!
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама как така му се е разминала глобата? Съд и прокуратура за този нарушител!
1
6
 
5
 
! Отговори
нострадамус преди 4 години
Ако искаш да направиш на някой мръсно.подари му чифт гълъби