Какво не трябва да слагате в блендер?

Ядките са едно от тях
17 май 2019 00:30, Михаела Лазарова
6
Какво не трябва да слагате в блендер?
Снимка: Istock

Блендерът е незаменим уред в кухнята. Той превръща храната в чудесна витаминна бомба. Само в една чаша полезен коктейл от плодове, зеленчуци, ядки и мляко (животинско или растително) можете да доставите на организма незаменими хранителни вещества в концентрирани дози, много по-големи, отколкото ако изядете просто една ябълка например.

Някои често използвани за смутита хранителни продукти обаче не е добре да се слагат в блендер, защото губят голяма част от качествата си.

Вижте кои са тези храни в следващите редове. 

Тъмнозелени листни зеленчуци на стайна температура

Тъй като тези зеленчуци са незаменима част от полезните витаминозни смутита, няма как да ги отминете. Само че не правете грешката да ги поставяте в блендера, ако са били на стайна температура, защото това поврежда лесно голямото количество фибри в тях. Освен това ще ги предпазите от смачкване и покафеняване при обработка в блендер, ако ги замразите само за 5 минути преди смилането.

Храни със супер високо съдържание на фибри

Броколите, целината, спанакът са тъмнозелени листни и кръстоцветни зеленчуци със супер високо съдържание на фибри, които се разрушават в блендера. Ако сложите сурово броколи в блендера, неговите фибри ще се превърнат в нишки, които ще развалят смутито ви, а и няма да ви донесат необходимите полезни вещества, от които имате нужда.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакъл не трябва да се слага.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баце трябва да забрани да слагаме него.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Телефон ...
3
1
 
9
 
! Отговори
романтичният доктор преди 4 години
Може и "кимчи" с репей, обаче трябва да е внос от Северна Корея, разбираш ли.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълна глупост! Невежество, дезинформация! Вредност, а не просвещаване. Единственото разумно нещо беше петминутното замразяване.Ако искате да запазите вит. С в смутито, пийте го незабавно! Навсякъде в плодове и листа има фермент, наречен аскорбинидаза, които моментално започва да разгражда вит. С. Само в цитрусовите плодове няма този фермент и могат да се пият и по-късно.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бахур може ли да слагаме, смути кисело зеле с бахур, витаминна бомба и яко пърдежи, ше се прочистите за един месец напреде.

Спонсорирани публикации