За Гинес: Студент обиколи 7 държави за 24 часа с колело

Унгарецът искал да направи нещо различно
31 юли 2019 19:20, Дарена Найденова
3
За Гинес: Студент обиколи 7 държави за 24 часа с колело
Снимка: Pixabay

Дейвид Ковари е студент в Будапеща, чието ежедневие не се различава с нищо от това на всеки обикновен учащ и работещ човек. Повечето от деня му минава в офиса или над учебниците, а развлеченията остават настрана. Един ден обаче Ковари осъзнал, че иска да прави нещо, което му доставя удоволствие и го кара да тества възможностите си. 

Затова решава да се пробва за рекорд на Гинес. Той се разровил в интернет и видял, че има постижение, в което мъж е обиколил с колело шест страни само за 24 часа. Решил, че това е неговото предизвикателство и започнал да проучва най-оптималните пътища, по които да подобри вече съществуващия рекорд. 

През 2013-а британецът Глен Бърмейстър избрал да посети Източна Европа, започвайки от Чехия и преминава през Австрия, Словакия и Унгария. Години по-късно, Карстен Кохлер тръгва от същата държава, но минава през Белгия, Холандия, Германия, Люксембург и Франция. Всичко това се случва за 24 часа.

Все пак и Дейвид не иска да остане по-назад и проверява откъде ще е най-бързо да посети повече държави от предшествениците си. Той разбира, че Полша ще е добър старт, а след това идват страните Чехия, Словакия, Австрия, Унгария, Словения и Хърватия.

Още за невероятното постижение четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 4 години
- Пийте по три пъти на ден !- От кои хапчета, докторе?- Какви хапчета?!
1
1
 
7
 
! Отговори
Профан преди 4 години
Браво, аз пък ще напрая друг рекорд. Ще пробвам да изпия не 7, а 17 чаши с различен алкохол, ме за 24, а за 2,4 часа. Ще ме пишете ли и мен в дняс.бг-то или само за Гинис да съ надявам??

Спонсорирани публикации