Най-мразеното видео в YouTube – руска рап песен на Тимати

Палец долу за песента - така 1,4 млн. пъти
11 сеп 2019 21:05, Нели Христова
60
Най-мразеното видео в YouTube – руска рап песен на Тимати
Снимки: Facebook

"Кореняк московчанин пето поколение не ходи по митинги и не се занимава с простотии“, пее рапърът Тимати в песента си "Москва“. Тя излиза в деня преди изборите и възхвалява не само града, но и системата в Русия.

През последните седмици Федерацията е разтрисана от граждански протести и насилие, а песента ядоса толкова много хората, че получи 1,4 милиона нехаресвания и то... само за три дни.

Тимати описва Москва още като "квинтесенция на интелигенти и джамшути” (гастарбайтери от Средна Азия), "градът, в който не се провеждат гей-паради” и който отговаря на "всички световни стандарти”. 

"Кажете благодаря на всички данъкоплатци, които платиха за това.“

Много  потребителите в социалните мрежи са убедени, че правителството е платило на Тимати за рекламата, като по този начин то се опитва да върне вярата във властите, пишат от BBC.

Друг потребител пише: "Двете най-тъпи стратегии на Кремъл – 1. Да пребие протестиращите, за да върнат вярата на гражданите. 2. - Да пусне видеото на Тимати, за да върнат уважението към властите.“

Рапърът не замълча. Макар че след като счупи рекорда по нехаресвания, видеото бе свалено от YouTube, Тимати защити решението си: "Не ме е срам, никой не ми е платил. Днес е модерно да се критикува правителството, но аз си имам мнение и няма да го променям според нуждите на тълпата. Всеки знае, че половината от хората, които ходят на митинги, получават пари.”

Този коментар също бе изтрит по-късно, а музикантът призна, че текстът наистина е бил „малко в повече“.

"Счупих рекорда. Но не се целях в това. Не исках да обидя никого“, каза доста по-смирено Тимати.  Той обясни, че обича града си, който никога не е изглеждал толкова добре през 36-те му години живот и е благодарен на онези, които са направили това възможно.

Тимати със сигурност е почитател на Владимир Путин. Няколко пъти се е снимал с него и е присъствал на събития в подкрепа на управлението му. Той е добре познат и извън родината си - има песни със  Snoop Dogg, Craig David и Timbaland. Идвал е и в България.

Другият виновник за съществуването на песента – Гиф, е известен главно в Русия, но той не се хвърли да защитава текста. "Бях подведен“, заяви той в емоционално видео в Instagram, в което обясни, че не е знаел, че на следващия ден има избори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
Anon преди 4 години
Глупости, най-мразеното видео в YouTube е YouTube Rewind 2018: Everyone Controls Rewind
48
0
 
0
 
! Отговори
Петър Илиев преди 4 години
В правилната посока върви русия (не заслужава дори главна буква) - най-накрая заслужена СМЪРТ!
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ааа, най-нехаресваното видео определено е "прогресивната" реклама на Жилет. :-) Трудно някой ще уапее да я надмине по непопулярност. :-)
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БОЖЕЕ, ТОЛКОВА ЛЪЖИ И ПРОСТОТИИ, ВСЕ ЕДНО Е ТЪ ПАТА ПРОПАГАНДА НА БОКО, ОНЯ ОТ БАНКЯ. А ПАРЧЕТО НА ТИМАТИ С ГРИГОРИЙ ЛЕПС Е ЕДНО БИЖУ. ВРАГОВЕТЕ НА РУСИЯ И ПУТИН, ДА ГО ДУХАСТ. ПАРТЧЕТО НА ТИМАТИ Е СУПЕР! ЗЛОБАРИТЕ ОТКЪДЕТО И ДА СА, ДОРИ ОТ ЖАЛКИЯ БУЛ ГАРИСТАН, НЕ МОГАТ ДА СИ ПРЕДСТАВЯТ КАКВО Е ПЕТО ПОКОЛЕНИЕ МОСКОВЧАНИН! И СЛАВА БОГУ, ИНАЧЕ ЩЕ СЕ СЪСУХРЯТ ОТ ЗЛОБА И ЩЕ ИЗПАДНАТ В НЕИЗЛЕЧИМА ДЕПРЕСИЯ.
45
3
 
5
 
! Отговори
noFreeman преди 4 години
умирам от кеф да чета глупости и лъжи... това показва, че Русия върви в правилната посока...
44
1
 
5
 
! Отговори
11 преди 4 години
Ако не е DW, ще е BBC - все тая, само антируска пропаганда.
43
2
 
7
 
! Отговори
БРАВО НА МОМЧЕТО!!! преди 4 години
Аз лично слушах музиката и да ви кажа, не беше лоша!Беше ми непознато момче до преди това, но щом харесва Путин, значи е буден млад мъж, който заслужава едно рамо за смелостта да казва истината!Минусите за клипа са му били дадени от мекоръки или негови завистливи американски колеги.
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руският Криско с РОДИТЕЛИ ОЛИГАРСИ БЛИЗКИ НА ВЛАСТТА ! Какво да рапира , как живее в гетото и няма пари за закуска? Както по целия свят "елита" си избира хората които да отклоняват вниманието от големите неща,така е й в Русия . Звездите са на небето, всичко остано е ппява ,лъжа.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Счупих рекорда - МИ БРАВО1,4 МИЛИОНА ИСКАТ ДА ТЕ СЧУПЯТ - СИГУРНО *** СЕ ГОРДЕЕ С ТЕБ
40
1
 
3
 
! Отговори
Георги преди 4 години
ТИМАТИ не е рапър, но му казвам евала. Слушам го от доста време.44,45 коментар са много точни :)
39
2
 
11
 
! Отговори
джо преди 4 години
Не съм слушал песните на Тимъти, но защо да слушаме и статиите в които се тиражират версии , че в Русия хората се изяждат един други а страната едва ли не се разпада от протести. В същност там всичко си тече нормално а на фона на протести като тези в Париж и Барселона в Москва направо си е тихо. За драскачите ще спомена само факта, че спрямо населението на Москва, която е 3 пъти по-голяма от Париж при огромното финансиране от НПО, опозицията им е пълен провал.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
DJ ANTOINE&TIMATI&GRIGORY LEPS - LONDON. Още една възхвала дето авторите на статията са пропуснали.
37
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо лошо не е рапирал, а и казва доста истини, при това без обичайните за рапърите цинизми и фрази за наркотици и убийства. Като се замисли човек, и в София интелектуалците рядко се появяват на протести. Затова пък описаната от Тимати "квинтесенция" е често срещана на тях - носи плакати, бие се, и прави всичко друго, но не и да работи.
36
8
 
18
 
! Отговори
Кико преди 4 години
Евала Тимати !!!
35
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много пее за 'райската' Москва, а ходи по западните държави да *** и да прави пари. Да печели там :) Те такива лицемери са ми най смешни.
34
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смешници, казионен рапър, казионни рокери... Такива смешни неща има само в Русия.
33
19
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
5 милиарда хвърлени на вятъра в Украйна. Русия ги направи смешни пред целия свят. Тотален провал, фиаско за САЩ - Крим е руски и Русия владее Черно море, входът към Европа. САЩ се чудят какво да правят сега с Украйна! Трябва им спешно нов конфликт около Русия и българския слугинаж може да им свърши добра работа.
32
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как да не ви прави впечатление прекалено агресивната антируска пропаганда през последната седмица. В смисъл от обичайно нормалните нива премина към супер интензивна, сякаш някой отчаяно се опитва да взриви ситуацията. Чак толкова първосигнални не сме.
31
8
 
14
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Най-мразена е, защото *** я мрази, а не защото е видяна 1.5 милиона пъти за 3 дена.Бездарници, които от всичко раждат омраза = днесбегето (масонска ***)
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега, който не е харесал;, събарят вратата у тях, измъкват го, бой яко, после у гулага ... АХАХАХАХХА! Хитриии хитрииииии!

Спонсорирани публикации