Развод ми дай... 23 пъти: Китайци със схема за апартаменти

11 сватби, 23 развода – всичко в името на гражданството!
25 сеп 2019 22:21,
5
Развод ми дай... 23 пъти: Китайци със схема за апартаменти
Снимка: Reuters, архив

Единайсет китайци от едно семейство сключиха брак и се разведоха 23 пъти за месец, за да получат апартаменти от държавата, съобщи АФП.

Заради градоустройствени промени във Фейцзичанцзяо в провинция Чжъцзян имотите на част от хората трябвало да бъдат експроприирани. Държавата предложила компенсация от нов апартамент с площ 40 кв. м на всички, регистрирани като жители в зоната, пише БТА.

Усещайки изгодното предложение, г-н Пан се договорил с бившата си съпруга г-жа Шъ, с която бил разведен от 2011 г., да сключат отново брак. Причината искрата да припламне отново била, че госпожата имала документи, че живее в градчето. Те се развели само след шест дена, но през това време мъжът получил документи за жителство, което е валидно и след раздялата, и му дава право да получи апартамент.

След като вече бил жител на градчето г-н Пар решил да осигури подобен статут и на други хора от семейството си - за 15 дена се оженил и развел със снаха си и нейната сестра.

Бившата му съпруга също не останала със скръстени ръце и сключила брак с още един бивш съпруг.

Общо 11 души, сред които братовчеди, братя и сестри, сключили 23 брака и се развели набързо.

Полицията е започнала разследване. "Младоженците" са обяснили поведението си с желанието да се облагодетелстват и са изразили съжаление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 4 години
Като при нас....детски и помощи на разведени иначе -голям доход .
4
4
 
10
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
Точно така си беше. И точно готованците още пищят по социализЪма. Вземаш от едни и даваш на други, щото лозунгите бяха "Равенство, братство, единство". Та един работил и градил за децата си, друг чакал да му дават. Държавни органи определяха на каква цена да ти платят жилището и тя беше символична, защото готованинът бил " крайно нуждещ се". Нашите не бяха толкова широкоскроени и така изгърмяха. После след 1989 ние бяхме принудени да си купим на пазарни цени. Та как да ми е мъчно за "хубавия" со
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че то и ние така си карахме при комунизЪма.Едно семейство не може да има повече от един дом. Родителите ни починали, а ние си купихме друг апартамент и изведнъж - хоп! - три апартамента! Разведохме се тутакси, а единия апартамент беше оставен на чедото. Който не успя да се справи навреме, изгоря - апартаментът му става общински и настаняват там техните си прошляци.Светлото комунистическо бъдеще!
2
2
 
10
 
! Отговори
то преди 4 години
Нищо нечувано и невиждано по комунистическиНе е незаконно?
1
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бетер циrънckа (турска) работа

Спонсорирани публикации