На пазара: Кукли без полови белези, с различен цвят на кожата

Те са дело на компанията, създала куклите Барби
Обновена: 27 сеп 2019 16:01 | 27 сеп 2019 16:01, Дарена Найденова
51
На пазара: Кукли без полови белези, с различен цвят на кожата
Снимка: Instagram

Компанията за играчки Mattel, която стои зад създаването на Барби и Кен, пусна на пазара първите кукли, които няма да бъдат определяни по пол. Серията е кръстена „Сътворим свят“ и вдъхновена от деца, които искат свободно да изразят предпочитанията си и начина, по който се чувстват.

Играчките могат да бъдат момичета, момчета, нито едно от двете или и двете. В комплекта се съдържат както мъжки, така и женски дрехи, а децата ще могат дори да сменят и косата на своята кукла.
 
Mattel пуснаха на пазара 6 кукли, всяка с различен цвят на кожата. Всяка от тях идва с мъжка и женска прическа, мъжки панталони, пола и аксесоари. Играчките нямат изразени полови черти – веждите не са изваяни, нямат мускули или пък слаба фигура. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: играчкикуклибезполови
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
1
 
! Отговори
бъдещето преди 4 години
ами натам отиват нещата - деца ще се поръчват в лабораторията, който каквото иска и за каквото може да си плати. сех няма да се прави и половите белези ще закърнеят. какво странно има?
42
1
 
10
 
! Отговори
шляпалника преди 4 години
Просто не купувайте идиотизми.
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До лично мнениеПреди години като малък и аз си играх с на сестра ми куклите.
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези кукли не са нищо ново. Преди години ги имаше и момичета искаха барби а не другия вид кукли.
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако сте такива мераклии, дайте на 5-годишната си дъщеря да си играе с кукла момченце с хей. После на 8 годинки ще ходи да се отърква о чичковците, докато попадне на педофул с лабави нерви...
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навремето имаше само кукли-деца или кукли бебета. И всички бяха момиченца. Никога не съм виждал кукла момче. Кой би си играл с кукла момче? За момченцата имаше серии от войници или комбойци/индянци.
37
1
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Скоро сигурно ще измислят начин да скрият половите белези на новородените докато не станат на 18 г и тогавате сами да се самоопределят.
36
0
 
8
 
! Отговори
джо преди 4 години
По - глупаво нещо не може да бъде сътворено. Тези са ударили в земята даже и Дядо Коледа. Затова са изгонили Търговците от храма.. И без друго трудно обясняваме що за птица е Дядо Коледа, Сега ново двайсе кой, какъв е? Тез деца окончателно ще ги объркаме после се чудим защо няма деца.
35
0
 
17
 
! Отговори
До4 преди 4 години
Родителите може и да не купуваме от тези кукли,н о НПО ще ги пращат директно в детските градини.
34
0
 
12
 
! Отговори
от 35 допълнение преди 4 години
думата с *** е Х*Е*Р*М*А*Ф*Р*О*Д*И*Т написах,чет барби може да решат да измислят пластамсова кукла бебе дето има и от едното , и от другото. Само децата да не се чудят защо нямат и те от двете като играчката.
33
2
 
13
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Стратегия за детето и Истанбулска конвенция - ООН, Уницеф, ЕврогеЙ.ския съюз с "ценностите му и т.н. Леберални диктатори и терористи.
32
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди повече от 40 години когато бях дете си играехме на майки и деца. Майката гледаше децата и готвеше а бащата ходеше на работа. Децата бяха кукли с коса и сини очи които се затваряха като я постави да спи. Викахме им Спящи кукли. Игрите ни бяха наистина детски без жедъризми и извратеняци. Ама по онова време имаше държава и закони и никой и през ум не му минаваше да си прави гаргара с деца. Защото заминаваше в Белене при прасетата.
31
0
 
8
 
! Отговори
истината е че, преди 4 години
Ей не могли да измислят да са кукли момче и момиче близнаци ,за да си приличат,ами кукли дето да са трети пол. Скоро чакам и пластмасово бебе *** да сложат в комплекта. С едно копче да му се показва едната работа,а с другото,, другата". ..Има и хора дето се раждат такива, така ще кажат от барби."
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
изглеждат като момичета.
29
1
 
12
 
! Отговори
Mudyu преди 4 години
Аз съм трансфинанст, богаташ живееш в тялото на бедняк, не издържам вече, къде са моите права
28
2
 
13
 
! Отговори
ЗзЗ преди 4 години
няма нужда да се палите за глупости. Най-острата форма на протест в капиталистаическия свят е това да не се купува съответния продукт. На Джилет им излезе през носа онази тъпата реклама която направиха.
27
2
 
21
 
! Отговори
Ала_Бала преди 4 години
Хиляди Евро ще отидат за пропаганда на *** идеологията. Целата е да се създаде поколение, което е объркано и което няма да има никаква съпротива срещи алчната власт. Не купувайте на децата си тези извратени кукли!
26
2
 
19
 
! Отговори
мак преди 4 години
Глупости. Това е объркване на малки деца, всяване на някакво съмнение при момичета, че може и да са като момчета и обратно. Кой нормален ще купи такава "играчка"?
25
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха сега познайте "къф" ще да е бил дизайнера на тази кукла.
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тая мода ще отмине!