Меган Маркъл: Образованите жени са важни за всяка общност

Херцогинята е на посещение в РЮА
1 окт 2019 20:50, Нели Христова
8
Меган Маркъл: Образованите жени са важни за всяка общност
Снимки: Reuters

Меган Маркъл заяви по време на своя визита в университета в Йоханесбург, РЮА, че предоставянето на възможности на жените посредством образованието може да е преобразяващо за общностите, предаде Ройтерс.

Меган, която е на посещение в Южна Африка, заедно със съпруга си принц Хари и 4-месечния им син Арчи, е университетска възпитаничка и защитничка на правата на жените. Тя отбеляза колко значима роля е имало образованието за нея.

"Когато на жена са предоставени възможности, това променя абсолютно всичко в общността, каза херцогинята на Съсекс пред университетски преподаватели и студенти. - Смятам, че образованието, по-специално висшето образование е ключов елемент за икономическия растеж и развитието на индивида".

През януари Меган Маркъл пое щафетата от бабата на принц Хари, кралица Елизабет Втора, ставайки патрон на Асоциацията на университетите в Общността на нациите. Кралицата бе патрон повече от 3 десетилетия.

Днес Меган оповести за отпускането на финансови средства от асоциацията за университетите в РЮА, като целта е да се подкрепат жените, работещи в сферата на висшето образование и изследванията.

Докато Меган и Арчи останаха в РЮА, принц Хари посети също Ботсвана, Ангола и Малави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
Жената нрябва да може да избира - тогава доста голям процент ще искат да си стоят в дома и ще родят повече деца, а не както според коментар 2 - щом е жена, в дома с катинар към печката, е, да си чувал - насила хубост не става, а и за пренаселване на планетата?
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Икономически растеж на индивида", все си мисля, че това е критерий за държави, градове и т.н. Явно "високо образованите величия" имат друг поглед.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На български е ЮАР, а не РЮА.
3
0
 
3
 
! Отговори
908 преди 4 години
Бравоооо! Тази откри топлата вода. Сега човечеството ще напредва с бързи темпове, поради епохалнато откритие на височайшата особа. Какво щяхме да правим без нея?
2
2
 
3
 
! Отговори
\\\•_•/// преди 4 години
Жените са необходими в дома, за да отгледат и възпитат потомство. За това не се изисква кой знае какво образование. Иначе в един момент това общество ще изчезне, ще бъде асимилирано от едно друго общество , което в едно семейство отглежда по пет та и повече деца.
1
1
 
11
 
! Отговори
? преди 4 години
А Меган от къде го знае това за образованието??? :))))