Франсоа Графтие – мъжът, който трябваше да е крал на Великобритания

Баба му имала афера с абдикиралия принц Едуард VIII
20 окт 2019 19:00, Нели Христова
14
Франсоа Графтие – мъжът, който трябваше да е крал на Великобритания
Снимка: SWNS

Тронът на британската кралица принадлежи на друг? Това твърди френски хотелиер, чиято баба е имала афера с Едуард VIII.

Според Франсоа Графтие, неговото семейство е с кралска кръв, тъй като баща му Пиер-Едуард бил син на Едуард VIII. Баба му Мария-Леоне Графтие имала афера с принца на Уелс. Ала Пиер така и не успява да стигне до трона, тъй като кралят бил принуден да абдикира от Кралското семейство и правителството на Великобритания.

Семейството на Графтие загубило земя, богатство и титли, които Франсоа иска обратно. 72-годишният мъж ще съди Бъкингамският дворец. Срещу самото кралско семейство не може да бъде завеждано нито гражданско, нито криминално дело. За това прочутата сграда в центъра на Лондон ще е под съдебния обстрел на Графитие, тъй като тя служи като административен център на монархията.

Франсоа е пенсионер и няма собствени деца. Приликата му с Едуард е удивителна. Той твърди, че не търси компенсация, а просто иска да промени книгите по история, за да отбележат те мястото на семейството му в линията на наследниците на престола.

„Истинската кръвна линия е била незаконно прикрита, за да бъде отнето на Графитие мястото им в историята, казва Франсоа. - Ние нямаме претенции към престола, тъй като Едуард абдикира, но въпреки това, Графтие трябваше да останат най-малкото благородници.“

Франсоа е последният жив член на семейството. Той е категоричен, че ще направи каквото е нужно, за да осигури място на предците си в учебниците по история и да хвърли светлина върху един от най-големите секс скандали в историята на Кралското семейство.

Тази седмица Франсоа, който живее вече в Португалия, пише до Бъкингам с молба за помощ. През 2004 и 2013 г. той неуспешно настоява да му бъде пратено ДНК от кралица Елизабет II, за да проведе тестове. Ако и третата негова молба бъде игнорирана, той заплашва, че ще започне легални действия срещу монарсите с помощта на Организацията за човешки права.

„Не търся замъци, пари или власт, просто искам да изясня всичко около раждането на баща ми“, заявява Франсоа.

Неговото разследване започва през 1994 година, малко след смъртта на Пиер-Едуард. Докато бил малък, баща му така и не разкрил кой е дядо му. Единственото, което му казал било, че е „много известен мъж, който не можел да се ожени за баба му“. След като негова приятелка му казва, че прилича на принц Едуард, Франсоа се замисля и започва да се рови из семейните архиви, за да открие липсващото парче от историята.

Той открива, че Едуард и Мария-Леоне се срещат в лунапарк в Париж, докато принца бил военен. Връзката им продължила около две години – по всяко време, в което престолонаследникът успявал да се измъкне от задълженията си.

Когато Мария-Леоне забременяла през 1915 година, Едуард прекратил връзката им и купил мълчанието й. Парите й помогнали да стане една от най-известните дизайнерки в Париж почти за една вечер. От беднячка тя се превърнала в елегантна дама.

През 1916 година се ражда Пиер-Едуард. В сертификата му за раждане обаче не фигурира името на бащата.
Това, което Франсоа открива е публикувано в книгата „Мъжът, който трябваше да е крал“ през 2016 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и аз съм претендент за Крал на което и да е Кралство,защото съм потомък на Адам.Доказателствата са в еволюцията.Жалкото в тая история е,че няма толкова Кралства по света,колкото претеденти.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Претенденти дал Господ...Наскоро гледах филм, дето един друг, англичанин беше, също е претендент.И твърди че нарочно го били игнорирали.
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
я виж ти,кралското семейство било над съда и справедливостта,демек могат да правят каквото си искат напълно безнаказано,е като имат такива права, дали не са ги използвали вече
6
0
 
30
 
! Отговори
Един преди 4 години
"Когато Мария-Леоне забременяла през 1915 година, Едуард прекратил връзката им и купил мълчанието й. Парите й помогнали да стане една от най-известните дизайнерки в Париж почти за една вечер. От беднячка тя се превърнала в елегантна дама." - пито платено казваме на село.
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кралското семейство да не е с по три тя ша ка,та да не може да бъде съдено?
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАРАДИ БАБА СИ Е ТРЯБВАЛО ДА СТАНЕ КРАЛ НА БРИТАНИЯ.ЗАТОВА ЛИ МАКРОН СЕ ОЖЕНИ ЗА БАБА СИ? ХАХА
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бе то и нашия симеончо не искаше нищо уж,пък после и туй ми дайте и онуй искам и другото ми се полага,започваме кротко ама после се отваря апетита и почва лапането
2
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре да си оттегли претенциите, че дъртата чупакабра да не вземе да го катастрофира и него някъде.
1
1
 
13
 
! Отговори
Джони Инглиш преди 4 години
Тоя филм сте го гледали вече.