Рекорд: Продадоха средновековна картина за ?24 млн.

Творбата на Чимабуе беше открита в кухнята на жена в Компиен
28 окт 2019 14:18,
11
Рекорд: Продадоха средновековна картина за ?24 млн.
Снимка: БТА

Отдавна изгубена картина на средновековния художник Чимабуе, което беше открита в кухнята на французойка, беше продадена на търг за рекордните €24 млн.

Картината беше открита преди месец от жена в Северна Франция, припомня BBC.

Очаванията бяха, че картината ще бъде продадена за сума около 6 млн. евро, но резултатът от търга значително надвишава тази сума.

Още по темата


Аукционна къща "Acteon" съобщи, че сумата е платена от анонимен купувач от Северна Франция. Това е най-високата сума, плащана за картина от Средновековието.

"Когато такава уникална творба на автор като Чимабуе се появи на пазара трябва да сте готови за изненади", заяви аукционерът Доминик ле Коен пред Ройтерс.

В продължение на десетилетия картината "Присмиването над Христос" е била окачена в кухнята на жена от Компиен, окачена над котлоните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Ристу преди 4 години
До 1: Ненормалници, ама с пари. Какво ще решаваш ти, след като нямаш пари? Те имат пари, те решават колко струва картината. Това за тях е инвестиция. Следващият път ще я продадат за повече. Ти може само да се удивяваш и да цъкаш с език. Такива търгове са далече от финансовите ти възможности, също както и мисленето на богатите хора.
8
0
 
1
 
! Отговори
Vesko преди 4 години
Тази новина колко пъти ще я пускате ?
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кажете ми, какво прави една стара и хубава картина толкова по-скъпа от една нова и също толкова хубава картина? И двете са хубави и са наслада за окото, или бъркам?Аз виждам следните варианти на казуса:- Творецът трябва задължително да е умрял- Няма такъв творец в наше време, който да рисува хубаво.- Еснафщината на богатите няма край.Или и трите неща заедно?!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До мда Мълчи там, "подготвения"!
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги когато видите такива търгове за "антики" , било то изкуство, автомобили, или други вехтории които се продават за 7-8 цифрени суми трябва да знаете че в 99% от случаите това са схеми за пране на пари и укриване на данъци!Търговете са организирани от претъпниците и те сами си купуват антиките със предварително уговорен продавач -поставено лице.Другата още по голяма схема чрез която богатите перат пари и укриват данъци са НПО-тата и фондациите. Само в България има над 40 000 НПО-та.
4
2
 
7
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Щом не е подпалила кюмбето с това Чимабуе пак бива.
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако някой твърди, че педя и нещо картина, оквацана в нечия кухня, наистина струва 24млн. да ходи да се гръмне. Тука иде реч за пране на пари.
2
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това НЕ е картина, а икона и свято изображение. Въпросният "флорентински" "художник" е използвал и ВИЗАНТИЙСКАТА иконография и стил , макар, че самото изображение не е като православния византийския стил. А тъ.пата французойка е много тъ.па, и това е поредното доазателството, че западняците макар и да са католици, те ненавиждат всичко Християнско и Византийско. Западняците за пари продават вяра, родина, родители - всичко!
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ненормалници колкото си щеш, с лопата да ги ринеш.

Спонсорирани публикации