Неочаквано: Жените шофьори по-добри от мъжете

79% от нарушенията по пътищата на Англия са по вина на силния пол
8 ное 2019 13:42, Нели Христова
45
Неочаквано: Жените шофьори по-добри от мъжете
Снимка: Pixabay

Ново британско проучване разкрива, че жените са много по-добри шофьори от мъжете. И не само това - нежният пол е много по-надежден зад волана от силния.

Навярно мъжете ще възроптаят срещу твърдението, но срещу статистиката не се спори, пишат то Daily Star, цитирани от БТА. Проучването, направено по поръчка на Confused, сочи, че от 539 000 нарушенията по пътищата в Англия и Уелс миналата година, внушителните 79 процента са допуснати от мъже. Близо една четвърт от тях са свързани с превишена скорост, като жените са виновни едва в седем процента от случаите.

Резултатите показват още, че двойно повече мъже, отколкото жени, предявяват искове за автомобилна застраховка.
Въпреки че проучването "нарочва" представителите на силния пол за по-лоши водачи на МПС, жените изостават, когато се касае за шофьорските изпити.

Миналата година 1,6 милиона души в Англия и Уелс са се явили на изпити за придобиване на шофьорска книжка. От тях 55 на сто са се провалили, като жените са 31 процента, а мъжете - 24 процента. От първия път книжка са взели 9 процента от представителките на нежния пол и 11 процента от мъжете.

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Навярно мъжете ще възроптаят срещу твърдението, но срещу статистиката не се спори, пишат то Daily Star, цитирани от БТА."===Аз мога да споря. Става дума за НАРУШЕНИЯ, а не за пътни инциденти. Това са две коренно различни неща. Ама къде ще ти мисли журналист, независимо дали е от Daily Star или от тая "медия"?
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
2
5
 
17
 
! Отговори
Limona преди 4 години
Това, че мъжете имат повече нарушения не ги прави по-лоши шофьори...Ама че *** статистика
1
5
 
15
 
! Отговори
днес ама утре преди 4 години
Така като чета,става въпрос за дисциплина,ама да си про.ст драскач не е лесно