На разходка из България през празниците. Ето и къде...

Предстоящите почивни дни са страхотна възможност
21 дек 2019 17:15, Криси Табачка
7
На разходка из България през празниците. Ето и къде...
Снимка: архив, Булфото


Разнообразни игри, забавления и уют бележат празниците, а по Коледа и Нова година определено се събират достатъчно дни, които особено ако слеете, ще се получи чудесна семейна ваканция.

В периоди като този, когато имате свободно време, е добре да го организирате и планирате. Сега е моментът да посетите местата, за които иначе няма време и да опознаете красотата на България.

Специално за предстоящите почивни дни събрахме за вас на едно място най-интересните чудодейни места в България.

Те са красиви, мистични и крият много поверия в своята история. За някои от тях се говори, че сбъдват желания, а други носят в себе си магически заряд.

Представяме ви 5 чудодейни места в България, които да посетите през почивните дни.

Руската църква в София

Вероятно сте минавали покрай нея многократно, възхищавали сте се на красотата ѝ, но някога знаели ли сте, че тя е чудодейна? В Руската църква в София се намира криптата на свети Николай, където се съхраняват останките на архиепископ Серафим. Там можете да напишете на листче съкровено свое желание и да го поставите. Казват, че желанието трябва да е написано под формата на писмо до Серафим, а още с влизането ще видите многобройните листчета с желания, поставени там.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Франкфурт преди 4 години
То трябва да има пътища и нормални шофьори , с тея луди не знаеш кой ще те натресе и дали ще се върнеш ......
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На разходка из България.....колкото по-малко толкова по-добре!
5
0
 
3
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 2Знаеш ли, че даде страхотна идея!!!Гледах (нарочно) източения язовир на снимки по телевизията. Гледал съм и снимки на НАСА от ровърите на Марс. Е, трябва да ти кажа, че отначало се заблудих! Като видях дъното на язовир Студена си помислих, че са снимки от Марс!!! Ама честно!!!Някога и на Марс е имало вода. Текли са буйни реки. Вече няма, пресъхнала е водата.Ако ида в Перник да им видя язовира, все едно съм бил на Марс!Ще се снимам там за спомен и мога да лъжа че съм бил на Марс!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не им давайте идеи на Сеяндурите че и без това се осилат откъдето минат. Отидете на места където са били сеяндури и ще се хванете за главата какво са оставили след себе си. Не говоря за обикновени селяни дето живеят по селата а за такива сеяндури дето от 25 години се праат на гражданье.
3
4
 
1
 
! Отговори
Свети Паралей преди 4 години
Всеки ден минавам с колата си покрай Руската църква в София на път за работа.И к'во да и гледам? Църква като църква. С характерните си за руските църкви луковици минарета... пардон, кубета, тя няма много общи неща с българския дух и традиции.Нито ме вълнува оня Свети Николай, нито мършата на някой си архиепископ Серафим.Обаче се сещам за Рилския манастир. Ако ще ходя някъде, там ще да бъде, българска светиня да видя, не някоя чужда! Нищо че е по-далече!
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Язовир Студена, Пернишко. Кога друг път ще ви се удаде възможност да се разходите по дъното на празен язовир?
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ooo, tam mnogo mrasen vazduha. to e za izvanzemni samo.