Германец се спъна в ?16 000, върна ги на собственика

Мъжът не взел и наградата – Коледа е!
27 дек 2019 08:10, Елка Василева
28
Германец се спъна в ?16 000, върна ги на собственика
Снимка: архив, Reuters

Германец получи приятна изненада за Коледа, когато честен случаен минувач му върна раница с подаръци и с 16 000 евро в брой, която забравил под дърво, съобщи Франс прес.

Минувачът, на 51 години, уведомил полицията, след като се спънал в раницата в град Крефелд, Западна Германия. Това станало малко след полунощ на Бъдни вечер.

Полицаите бързо идентифицирали собственика, 63-годишен мъж, на когото върнали раницата с ценното й съдържание.

Човекът, който намерил раницата, "отказа да получи награда, защото е Коледа", написа във Facebook полицията. "Действително има хора, които правят добрини на Коледа", добави тя.

В Германия всеки човек, върнал намерен предмет, може да получи награда в зависимост от стойността му. В този случай мъжът, намерил и върнал раницата, е можело да получи 490 евро.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
12
 
! Отговори
И.Б. преди 4 години
В Германия намерелият парите или друг предмет, които връща, има право на 10% от стойността им като награда.За актуалния случай мога да кажа, че има все още хора, които са с философията, че парите не са най-голямата ценност. Добре е направил човекът, че е върнал парите. Не всеки християнин би го направил.
23
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ово е стандарт, в германия се спъват по улиците в евро пачки, а ние немаме вода за пиене в чешмата
22
2
 
6
 
! Отговори
.. преди 4 години
Как точно се е спънал, Василева?Като видят *** заглавие, веднага си помислих, че ти си го писала.Отделно, че си измислила всичко. Кой балък оставя раница с 16 000 еврака под дърво?
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурно е помислил, че е скрита камера. Германците са наплашени.
20
2
 
3
 
! Отговори
не че нещо преди 4 години
Баси измишльотината!
19
0
 
5
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Ако върнете пари в полицията най често може да се случи следното , собственика да каже че е изгубил двойно на тази сума която връщате и ще се окаже че сте направили добро ама ще имате и да давате , собственика като изгуби парите вече няма какво повече да губи и пише в жалбата сума двойна на реалната за да накаже "крадеца" ако ченгетата го заловят по камери или др. Да намериш пари не е като да намериш някой готов продукт телефон или др предмет в готов вид за който няма как да се излъже
18
2
 
4
 
! Отговори
Жо преди 4 години
До СССпоред Закона, длъжен си да предадеш в полицията намереното.
17
0
 
2
 
! Отговори
ЕС форевър преди 4 години
СС,ами ако намерилия торбата с пари е милионер, какво правим тогава. Пак ли не трябва да ги върнИ?
16
0
 
5
 
! Отговори
СС преди 4 години
този е имал грешна философия, намерил ги е значи са негови, няма случайности на този свят, не ги е откраднал или да ги е взел с измама, сега има разлика ако по някакъв начин има документи или знае на кого са да ги върни. но ако намериш на пътя една торба с пари и няма документи и нищо с което да разбереш собственика кой е защо да го търсиш при това на Коледа, господ е искал да му направи подарък ама той не та не неща...
15
0
 
4
 
! Отговори
Йьйжкбо преди 4 години
ЕС форевър , за това си прав, но и ти робуваш на стереотипи, като мислиш че само някъде се краде а другаде не. Навсякъде се краде и навсякъде има честни хора!
14
2
 
0
 
! Отговори
Цййцкблбшб преди 4 години
Галфонсо, много комплекси моето момче. Какви са тези стереотипи на които робуваш а? Сигурно си травмиран в детството си? Разкажи ще те изслушам.
13
1
 
3
 
! Отговори
ЕС форевър преди 4 години
Въобще не греша, но няма смисъл да навлизам в подробности. Свободна държава, свободен народ, решил, върнал ги. Какво ако са мръсни пари и някой го е видял, бих се страхувал ако намеря 16 бона и ги задържа.
12
1
 
4
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
А да се спъна аз па да види е дали ще ги върна
11
0
 
9
 
! Отговори
Алфонсо преди 4 години
Щеше да по интересно-българин работещ в Германия се спъна в 16000 евро и ги върна !!!
10
0
 
2
 
! Отговори
Ньйцкжлжл преди 4 години
А за награда-част от бомбата! Престайш ли си?!?!?
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човека се е притеснил да не е бомба. С тоя мулти-култи така яко се наплашиха, че вече в торба пари да се спънат и викат полицията. Хахаххаах.
8
0
 
6
 
! Отговори
Хьйцкцкжлх преди 4 години
До ЕС форевърГрешиш приятелю! Независимо на кой са почитатели разсъжденията са като на братя близнаци. Всички или плюят Запада или плюят Русия или ги възхваляват до небето използвайки сходни клишета и доводи. Никой от тях не споменава България, което е странно предвид факта, че живеят тук.
7
1
 
7
 
! Отговори
Хьйцкгкжлх преди 4 години
Сега относно статията: неграмотно написана, клиширан изказ, голяма вероятност да е фалшива история!
6
1
 
0
 
! Отговори
ЕС форевър преди 4 години
Xhcj....,мисля, че не е нужно да уточняваме на коя държава и на кой "велик" лидер са почитатели.
5
5
 
6
 
! Отговори
Xhcjvigih преди 4 години
Всички коментари по-долу показват изкривена психика с ясно изразена клинична картина. Постоянно подозрение към всичко, страх от непонятното, озлобление към всички различни....Тцтцтц