Храни, които ще ви донесат късмет през 2020 година

Какво можете да сготвите с тях?
29 дек 2019 23:00, Илияна Николова
9
Храни, които ще ви донесат късмет през 2020 година
Снимка: istock

Подготовката за празничното меню започва няколко седмици по-рано. На новогодишната трапеза ще сложим любимите си ястия, но също така ще добавим и някои храни, за които се смята, че носят късмет и благоденствие през новата година. Такива са нар, орехи, задължителната баница с късмети. Днес споделяме с вас още 6 храни, които ще ви донесат благополучие през 2020-а – добавете ги в менюто ви. 

Зелени зеленчуци
 
Зеленото символизира късмета, като детелините с четири листа, парите, бижутата от нефрит. Ето защо е хубаво в новогодишното ни меню да има повече зелени зеленчуци като брюкселско зеле, зелен фасул, спанак, броколи и други. Ето какво може да сготвите за вас и гостите ви:
 
Нудълс
 
В много азиатски страни, нудълс са задължителна част от празничното меню за Нова година. Смята се, че те са не само за късмет, но и за дълъг живот. Ето какво може да приготвите с тях, като ще добавим и няколко рецепти със спагети, за тези от вас, на които са им по-любими.
 
Свинско месо
 
В редица западни държави за новогодишната вечер се приготвят ястия със свинско месо. Смята се, че когато то присъства на трапезата ще донесе богатство и просперитет. Какво може да приготвите с него?

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само *** на задните частни на Тиквата ви носи късмет, засега.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие съвсем смешни станахте. Първо събрахте де що има неграмотен "журналист", сега и към ясновидци и гадатели залитнахте...
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Илиянче дай сега нещо като топ 3 на зодиите, които обичат да се сексят, докато ядат. Или топ три на нещата, които не трябва да правите по време на сеkс, докато ядете. Просто идеи!
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
долара - за късмет, късата юфка - за бедност! това са глупости.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какви напитки ще ни донесат късмет? А подправки? А цвят на чаршафите? А паста за зъби? А тоалетна хартия?Сериозно пpocтoтията ви вече няма граници.