"Лудият Майк" загина, докато се опитваше да докаже, че Земята е плоска

Той се изстреля към космоса със самоделна ракета
24 фев 2020 11:08, Нели Христова
271
"Лудият Майк" загина, докато се опитваше да докаже, че Земята е плоска
Снимки: БГНЕС

Майк Хюс, познат като "Лудият Майк“, загина на 64 години, след като се разби със самоделната си ракета в Калифорнийската пустиня. Видео от инцидента показва как летателният апарат е изстрелян, а минута по-късно се забива в земята.

Хюс е добре познат с вярванията си, че планетата ни е плоска. Със своята самоделна ракета и полета си в космоса, той се надяваше да докаже на целия свят, че теорията му е вярна.

Изстрелването на ракетата е заснето като част от ново риалити предаване Homemade Astronauts, което трябвало да бъде излъчено по Science Channel. 

Заедно със своят помощник Хюс се опитвал да достигне височина от 1525 метра със своята ракета, захранвана от пара. За построяването й те са похарчили близо 18 хил. долара. На видеото от изстрелването й се вижда как парашутът й се откъсва прекалено рано.

Майк Хюс държи рекорда за най-дългият скок с лимузина – 31 метра. През март миналата година той успява да достигне височина от 570 метра, преди отново да се наложи да кацне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
7
 
3
 
! Отговори
До 159 преди 4 години
КАПКИТЕ НЯМАТ СФЕРИЧНА ФОРМА. ЕТО ЧЕ САМИ СЕ ОПРОВЕРГАВАТЕ.
153
3
 
6
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
"плоска"?.."триъгълна"?.."кубична", ..НЕ,тя приема СФЕРИЧНА форма,защото във вселената има едно железно правило:-"НУЛЕВ БАЛАНС"!Та САМО при сферата материята "горе" е равна на материята "долу"..във всички направления.Всяко различие от тая СИМЕТРИЯ води до УНИЩОЖАВАНЕ на обекта!----Мале тия са неква секта...Тука е като на ТЕЛК Комисия
152
5
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
а Земята може да бъде плоска само в плоските мозъци!Не мога да си обясня как,от къде се пръкна тая глупотевина?..Направете ЛИЧЕН експеримент:-Вземете капкомер и пуснете една капка да пада..Каква форма има тя?..-"плоска"?.."триъгълна"?.."кубична", ..НЕ,тя приема СФЕРИЧНА форма,защото във вселената има едно железно правило:-"НУЛЕВ БАЛАНС"!Та САМО при сферата материята "горе" е равна на материята "долу"..във всички направления.Всяко различие от тая СИМЕТРИЯ води до УНИЩОЖАВАНЕ на обекта!За то
151
1
 
8
 
! Отговори
GG преди 4 години
Хахахах не бях гледал клипчето ! Няма такъв ид.иот като този ! То затова и прякова му е "Лудия Майк" аххаха. И какво точно ще докаже с тази ракетка не разбирам... Иска да види от по високо ли? Да се качи на самолет или хеликоптер поне. Иска да докаже,че не съществува гравитация ли какво?
150
0
 
5
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Какво ти разбира главата от гравитация на тебе?----Нищо бе, затова та питам. Сега тоя диск ще се сплесква ли още ...той ако продължава да се сплесква ще трябва да изпъква вече от някоя страна... А само да питам на тоя диск има и нещо записано? Музика,филмче, видеоигри, нещо ... Порнак?
149
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, като се е "приземил" със сигурност е направил няколко квадратни метра от Земята съвсееем малко по-плоски. Така или иначе - Земята продължава да си е кръгла, а Майк вече е доста по-плосък. Да почива в мир - дано поне му дадат награда Дарвин - определено си я е заслужил.
148
9
 
4
 
! Отговори
1 преди 4 години
Хаааха а вие вярвайте че ще ходите да живеете на марс ,и даже че някога човечеството е било на луната....космоса съществува единственно в филмите !!
147
1
 
2
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
вземи се образовай малко-излагаш се!----По тая логика - вземи ***
146
1
 
2
 
! Отговори
До аз-ът преди 4 години
Какво ти разбира главата от гравитация на тебе?
145
1
 
9
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Няма как земята да е все още кръгла. Може преди много години, скоро след създаването и (преди около 200 г.) да е била и кръгла, но под действие на гравитацията се е сплескала и сега е диск-----А сега понеже гравитацията не е спряла, тоя диск ще продължава ли да се сплесква?
144
1
 
2
 
! Отговори
До аз-ът преди 4 години
вземи се образовай малко-излагаш се!
143
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 139Просто това е - дали ще знаел че Алфа Сентариус е бинарна звездна система на приблизително 4.3 светлинни години от тук, ило че ретрограден Меркурий е вид суши (няма и на идея, какво е ретроградрен Меркурий, освен че е някакъв зодиак или Нео такова), не променя нишо в живота ти, освен ако не плануваш да летиш до там или не умееш да предсказваш бъдещето ...
142
1
 
5
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Още древните египтяни са знаели, че земята е с форма на пирамида и затова са строили огромните пирамини в Гиза-------Зайче, като чета такива като тебе и глобалното затопляне вече не ме плаши.
141
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как земята да е все още кръгла. Може преди много години, скоро след създаването и (преди около 200 г.) да е била и кръгла, но под действие на гравитацията се е сплескала и сега е диск.
140
3
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
луди глави-секакви..Спомням си че преди време по "Анимал планет" май беше,един друг психар се бъзикаше с най-отровните змии-лягаше пред тях,пощипваше ги неприлично..Е,веднъж една такава май не разбра благородните му намерения и зема та го клъцна..И край на сериала......
139
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плоска, квадратна, с форма на много пространствен тесеракт - това са спорове за научните среди, не за нас.
138
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 141Разкарай се.
137
0
 
3
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Обичам да чета коментарите тук, така се уверявам че има Бог. Аз съм сигурен,баз съм убеден, че част от коментаторите тук Господ ги е създал само ЗАРАДИ мен. За да има на кого да се подигравам. Най-умните след евреите точно да.
136
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако утре някой докаже че е плоска ... какво от това?
135
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уважаеми ***, идете да спорите за ссср и костов, че като почнете да пишете за физика и география лъсвате колко сте умни. Параноиците и конспираторите могат да се лекуват, ама ги е срам да се мернат пред доктора. Познавам доста такива.