Корейски сериал в Netflix предсказва COVID-19?

Сериите се появяват в платформата през 2018 година
13 апр 2020 20:52, Нели Христова
19
Корейски сериал в Netflix предсказва COVID-19?

Не веднъж сме споменавали, че животът повтаря изкуството. През последните седмици се появиха много документални филми и книги, за които се твърди, че са предсказали пандемията от коронавирус. Разбира се, стрийминг платформата, която доминира света сега, Netflix, не остана по-назад в тези конспиративни теории.

"Коронавирусът атакува респираторната система. Това, което е по-притеснително е, че инкубационният период е от 2 до 14 дни. Вирусът е манипулиран да нападне белите дробове в рамките на пет минути след заразяването. Няма ваксина или лекарство, което да може да го излекува."

Това не са думите нито на ген. Мутафчийски, нито на някой водещ вирусолог, а реплики от корейския сериал My Secret Terrius, който се появява в платформата Netflx през 2018 година. Разбира се, разликите с вируса, който сега ни мъчи са много - в сериала, той е манипулиран в лаборатория, за да стане още по-опасен. Но тази теория чуваме и в наши дни, тъй като "изпускането от лаборатория" е любимата версия на конспираторите.

По-късно в сериала има и още една прилика със ситуацията сега - на децата са давани инструкции как да мият ръцете си хубаво, за да не се заразят.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
А кръстосан с прилепи, корона вируса съществува от около пет години, пиши в гуглето nature medicine november 2015, и чети мисля че беше вторият резултат...
13
3
 
0
 
! Отговори
hg преди 4 години
истина е , аз подкрепям тази теория
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нелка, айде стига с тия питанки по заглавията, много те моля!
11
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпросителни в заглавията има, когато става дума за дадена предварителна, а не 100% потвърдена или доказана информация, или както в случая за прилика между две неща. Това, че нещо е предсказание, не може да бъде представено като факт.
10
1
 
4
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Корона вирусите са обширна група, оо всяко време на годината, върлуват между 10 и 50 корона вируса по света.... четете, учете, имайте критична мисъл и като журналисти - НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ!
9
2
 
6
 
! Отговори
Copocoид преди 4 години
Големи т ъ п и з м и.Имаше един онлайн семинар на един наш лекар в САЩ, който нагледно показа колко много пъти коронавируса се прехвърля от прилеп на човек. Това е било въпрос на време като се има впредвид апетита на дръпнатите към "екзотични" животни.Аз пък предричам, че скоро ще бъдем посетени от инзвънземни.Направете скрийншот на моя постинг и го покажете кокато дойдат извънземните.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
SARS, или както е известен сега - Коронавирус, съществува от близо 20 години....
7
2
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Защо отново е написан въпросителен знак след твърдение в заглавието?
6
2
 
9
 
! Отговори
Munchen_DE преди 4 години
Има серии от "Теория за големия взрив", в които макар и с хумор са описани с ужасяваща прилика сцени от днешната действителност. Къде за зараза, къде за маски и фанатично миене на ръцете.А какво да кажем за сериалите "911 Нощна смяна" или "Пандемията"?Всичко е режисирано, на такова ми прилича.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какво става в паралелната вселена, и там ли има пандемия?
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търся си нови различни медии за четене без корона вирус и covid-19. Писна ми.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и Чарли Шийн в двама мъже и половина фо предсказаха.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ви ли омръзна да пишете тъпотии?!Едно и също, едно и също, все около тоя вирус
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оф, айде стига "предсказания" от книги, филми и сериали. За всяко едно нещо може да се намери предсказание в тях. В днешно време изкуството бълва всякакви сценарии, съвпаденията са неизбежни.