Тревожно: Какво ще стане с неизпитата бира в английските пъбове?

23 млн. литра бира вероятно ще се развали
14 апр 2020 21:20,
15
Тревожно: Какво ще стане с неизпитата бира в английските пъбове?
Снимка: БГНЕС

Пъбове, барове, кръчми... Всички подобни учреждения в Англия остават затворени до второ нареждане. И все пак един въпрос гложди мнозина - какво ще се случи с бирата в тези заведения. Този въпрос задава и BBC.

Около 23 млн. литра е приблизително количеството бира, която залежава в барове по целия остров. Единственият начин, по който баровете могат да продадат наличното е чрез доставки по домовете, но не много хора са склонни да си поръчат бира до дома.

"Това е тъжно похабяване на целия този труд и талант, който се влага за производството на хубава бира", казва Том Щайнер, изпълнителен директор на независимата потребителска организация "Campaign for Real Ale" (Кампания за истински ейл).

По негови изчисления в 39 000 пъба има по средно 15 кега бира. Повечето от тях са с 11 галона бира (около 42 литра), макар че някои се предлагат и в по-големи разфасовски.

Срокът на годност на пастьоризираната бира, най-често лагер, в това число повечето масово продавани бири, е от три до четири месеца след доставката й. Но срока на ейла и непастьоризираното пиво е от шест до девет седмици.

Това означава, че голяма част от по-скъпите и качествени бири в пъбовете вероятно ще се развалят, преди заведенията да бъдат отворени, след като паднат мерките за спиране на разпространението на коронавируса.

Керис де Вилърс, собственик на таверна в Уондсуърт, югозападен Лондон, споделя, че по тази причина вероятно ще загуби стока на стойност около 10 хил. паунда.

В същото време продажбите на алкохол в супермаркетите са се увеличили с една пета - и то при положение, че във Великобритания кафетата и пъбовете затвориха на 20 март.

"На хората им липсва тази част от живота", смята Том Щайнер. "Това не е най-големият проблем, с който се бори страната, но тези аспекти на живота - като ходенето на кино или на кафе, или излизането за по бира, са нещо, което ценим".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Затворен пъб - коварен удар срещу алкохолизма. Иначе, жалко за хубавата бира, ще трябва да я източат в Темза за удоволствие на рибите.
11
1
 
9
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Айде нема нужда от тревога. Повечето бира в Англия е ale или ipa - Indian pale ale. Създадена е за да издържа и не се разваля докато плува от Англия до Индия. Какви глупости пак сте преписвали? Това да не е Шуменско светло пиво хаха
10
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се съберем и да заведем колективни дела срещу това че ни ограничават правото на свободно предвижване и какви ли не още права . Отделно ни плашат ежедневно от телевизора със смърт, ужасии идването на ада и какви ли още не щуротии . Всичко това е жестоко подсъдно и Тиквата е длъжен да си понесе последствията . Заедно с фалшивия вирусолог Годжи .
9
7
 
15
 
! Отговори
... преди 4 години
Аз ходя с маска. Аз не мога да излезна от дома си, без да давам обяснения къде отива и защо. Аз не мога да напусна града. Аз съм с ограничени права и движение, като свободен човек, живеещ в свободна държава. Аз съм принуден да плащам сметки, без да имам каквито и да е доходи. Аз съм превърнат в затворник, в собствения си дом И знаеш ли колко ми дреме за тъппата английска бира, кво щяло да стане с нея? Ама знаеш ли???
8
2
 
3
 
! Отговори
Някоя си, преди 4 години
Излез на дъската да си поправиш пунктуационните грешки.
7
4
 
22
 
! Отговори
пецата преди 4 години
да ви е7а майката, хората в бг нямат какво да ядът вие сте се загрижи за бирата в англия, абе какво ме интересуват англичаните, да мрът тея диви прасета
6
3
 
12
 
! Отговори
Ммм преди 4 години
дайте я насам. Никакви корони не ме плашат, щом има БИРРРААА!
5
6
 
9
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
Това в Рассия не може да се случи :-Р
4
1
 
13
 
! Отговори
СПОКО , БЕ... преди 4 години
ДОБРЕ ОТЛЕЖАЛАТА БИРА Е ПО-СИЛНА И ПО-ВКУСНА...!ЩО ДА НЕ СИ КУПИМ НА ПО-НИСКИ ЦЕНИ ОТ НЕЯ??!!
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англичаните доказват за пореден път какви пра сета са. Тях ги вълнува да си излочат бирата, а другото не е важно.
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С неизпитата бира ше се случи същото като с недоклатената Мегъзн на принц Хари - на бооклука.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
трагедия :(

Спонсорирани публикации