7 неща в дома ви, които ви разболяват

Някои препарати за прогонване на молци от дома
25 юни 2020 16:28, Михаела Лазарова
6
7 неща в дома ви, които ви разболяват
Снимка: Istock

Всеки ден сме заобиколени от всякакви продукти и препарати, причиняващи рак и други опасни хронични заболявания. Списъкът е дълъг. Най-лошото е, че в дома си също имаме редица опасни за здравето неща, за които не подозираме. Те могат да ни разболеят и да влошат сериозно здравето ни в дългосрочен план. Тези продукти и пособия присъстват в почти всеки дом в модерното ни ежедневие. Те съдържат всякакви химикали, някои от които с потенциално по-опасно за здравето въздействие. Ето кои са те.

Незалепващо покритие на съдове и прибори за готвене

Съдовете и приборите с незалепващо покритие са удобни, защото се почистват по-лесно. Затова са и широко разпространени. В тези типове покритие обаче се съдържат токсични химикали, които се отделят в храната при нагряване. Още по-лошо е, когато покритието на съдовете е надраскано и компрометирано. По този начин то отделя още повече частици в храната, които застрашават здравето и повишават риска от ракови заболявания.

Изкуствени подсладители

Ако в дома си използвате заместители на захарта с цел да се предпазите от напълняване и диабет, трябва да знаете, че изкуствените подсладители са даже още по-вредни от захарта. Някои от тях, като аспартам и ацесулфам К, могат да причинят тумори, да засегнат бременността, да увредят пикочния мехур, да увеличат риска от рак на кожата, както и да причинят дискомфорт, като диария, подуване и газове, влошено храносмилане.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Мише , от къде ги измисляш тия статии не мога да се начудя...коя от коя по-т*ъ*п*и !
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъй 3, прав/а си!Като чета новини тук, се омотвам като след пиянска нощ, понеже не мога да схвана какво искат да ми кажат.
3
0
 
4
 
! Отговори
Дърта пенция преди 3 години
Как така? Бг новините предизвикват само оптимизъм и положителни емоции.Примерно инспекции на магистрали, парламентарни новини и брифинги, предизвикват само патриотични чувства и благодарности към великия ЩАБ.А новините в днес предоставят само проверена и актуална информация и са пример за журналистика на най-високо ниво.
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има разболяващи неща и това са: телевизор с бг новини, интернет с бг новини и радио с бг новини. Действат и разболяващо, и умоубийствено.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За незалепващите покрития се предполага че от години насам е забранено влагането на токсичните съставки, разбира се като всяко нещо зависи от цената. На реномирани производители са от 20? на горе, като по-големите с капак около 50?, предполагам че са по-безопасни от тези по 10? за 3бр. За пластмасите съм съгласен, че трябва да ги намалим в ежедневието.