Пици, бургери, хот-дог – опасни точно колкото и цигарите

В Англия искат ограничения на промоциите на полуфабрикатите
20
Пици, бургери,  хот-дог – опасни точно колкото и цигарите

Британски експерти призовават правителството да третира полуготовите храни като цигарите, за да успее да се справи с "мащабното национално предизвикателство" - кризата със затлъстяването на британците, пише британският в. "Обзървър", цитиран от БНР.

Специалистите призовават да се наложат сериозни ограничения на промоциите в супермаркетите на полуготови храни, да се забранят заведенията за бързо хранене до училищата и тв рекламите на пици, бургери и други подобни храни преди 21 часа.

Призивите идват на фона на съобщенията, че премиерът Борис Джонсън ще обяви "война на затлъстяването" във Великобритания, след като наднорменото тегло бе идентифицирано като ключов фактор, допринасящ за смъртността от COVID-19.

В Англия 64 на сто от възрастните са с наднормено тегло или затлъстели.

Премиерът Джонсън заяви, че докато е лежал в болница с COVID-19 при тегло над сто килограма, е променил "либертарианските" си възгледи по отношение на теглото и храненето.

Очаква се до края на месеца правителството да обяви серия от мерки за борба със затлъстяването, преди евентуална втора вълна на пандемията от новия коронавирус да удари Великобритания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
някой преди 3 години
Става въпрос за полуготовите (и замразени) пици и бургери, иначе пицата си е хляб със сос и добавки и изобщо не е вредна.
17
0
 
2
 
! Отговори
Интелектуалец преди 3 години
Бургерите и хот дога приемам, че са нездравословни, особено като ежедневно меню, но за пиците не съм съвсем съгласен, защото италианците съвсем не са от нациите с наднормено тегло, а ядат пица почти всеки ден.
16
0
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 1 преди 3 години
Само Хес-а ли? Всяко заведение от подобен тип е вредно при ежедневна консумация. Аз си хапвам там когато ми е на път, цените им са добри и въпреки по-ограничения асортимент по качество не отстъпват. Чудя се кое точно ти е замирисало на химия :)
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само че това са полуфабрикатите. Не виждам колко вреден може да е един истински бургер от прясно месо с домашно приготвени сосове.
14
1
 
11
 
! Отговори
Саксофонов преди 3 години
Ако ги ядеш ежедневно, са вредни. От време на време, едва ли.
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи цигарите не са толкова вредни.
12
2
 
16
 
! Отговори
ех преди 3 години
Вредни са, но нищо общо с цигарите.Това ми звучи като това изследване където казват, че захарта била толкова пристрастяваща, колкото кокаин или хероин. Аман от гръмки заглавия за стряскане на хората с негативно iq.
11
8
 
2
 
! Отговори
Доктор Емилова преди 3 години
Ще разберете, че съм била права.
10
0
 
12
 
! Отговори
До Да бе да преди 3 години
Никой, дори и най - активния спортист, бегач, маратонец, не може да изразходва това, което може да изконсумира като калории за едно и също време. Пък ти си се движи и изяж едно кило мас намазана на филии ако щеш, евентуално може да я изразходваш за 24 часа ходене (около 100 км), можеш ли? В кило мас има ок. 7000 ккал. За 1 час ходене, ок. 300-400 ккал изгаряш. Смятай как ще стане. Гледам една кака, 100 кг. чопли семки и ходи за отслабване в парка. Една крачка харчи 1 ккал., една семка - 2 ккал
9
10
 
7
 
! Отговори
Bond преди 3 години
Ква е тая веганска пропаганда? Яжте, пийте и пушете, че като се гътнете накрая, в смърният ви акт ще пише КОВИД-19...демек умрял от ....
8
1
 
10
 
! Отговори
Жени преди 3 години
До Анонимен сега все още не го усещаш как ти влияе на здравето тези храни но след време ще започнеш да усещаш и разбираш че са ти го увредили- бавно и необратимо.
7
8
 
13
 
! Отговори
Да бе да преди 3 години
Не храната е проблем а липсата на движение.Като консумираш повече от колкото изразхождаш какво се очаква да стане.И хараната е само за да може да се поддържа тялото да съществува.Я отворете феиса и вижте всеки 2-ри на софра все едно че не сме виждали ядене.Всичко е толкова просто и логично.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борис Джонсън да дойде на инспекция на т. нар. топли витрини и на кухните им. Ще припадне човекът като види, че от впера-оняденшното печено пиле на днес са заджуркали пилешко със зеленчуци, а "домашните" пържени кюфтета са ужас с консерванти. С пожелание да остане жив и читав, нека инспектира всичко.
5
0
 
17
 
! Отговори
Turd sandwich преди 3 години
Тъжната истина е, че човечеството вече не може без такива храни. Просто качественото не може да стигне за всички.
4
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ям редовно пица.. поне 2пъти седмично както и дюнери , тренирам си и си имам коремни плочки дори. Не виждам проблем да се консумират ако човек води активен живот.
3
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То всички е вредно в тоя животцигари , кафета , алкохол , пица , бургери , кока кола , пържоли , кюфтета , пържени картофки ,Всички което е хубаво и вкусно е вредно
2
7
 
33
 
! Отговори
смок преди 3 години
И какво точно е опасното на една хубава пица?
1
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хесбургер мирише на химия