Баба изплаши служителка на морга в Русия – съживи се след обявена смърт

Чудо или лекарска грешка е случилото се?
19 авг 2020 18:00, Нели Христова
35
Баба изплаши служителка на морга в Русия – съживи се след обявена смърт
Снимка: MK

История като от страшен филм се разиграла в руска морга преди дни. 81-годишната Зинаида Кононова била обявена за мъртва след операция на червата в Централната районна болница Горшеченски на 14 август.

В 1:10 часа тялото й било откарано в местната морга. Когато една от служителките на моргата дошла на работа 7 часа по-късно, тя не очаквала да види това, на което всъщност става свидетел. Зинаида е просната на пода и далеч не е мъртва.

Жената била ужасена от гледката. Кононова се озовала на пода, след като се опитала да слезе от масата и да избяга от моргата, но не успяла. "Спокойно, бабо. Легни си. Тихо", започнала да й говори изплашената медицинска сестра, а шофьор на линейка, който бил пред моргата, чул необичайния разговор и си помислил, че колежката му е полудяла. Но тогава парамедикът със собствените си очи видял как Зинаида хваща ръката на служителката и я моли за помощ. 

Кононова е увита в топли одеала и веднага е откарана в интензивното отделение на болницата. Служителите на медицинското заведение пък звънят на племенницата й Татяна Куликова и й казват: "Имаме необичайна ситуация. Тя е жива!". Татяна веднага хукнала към болницата, а медицински екип от регионалната столица Курск бил изпратен да се погрижи за възрастната жена.

Докторите били убедени, че Кононова е изпаднала в клинична смърт за повече от 15 минути. Но някак си е успяла да се върне към живота. Тя не познала племенницата си, нито си спомнила, че е претърпяла операция, но започнала да говори за стария си проблем с колената.

По-късно един от докторите и една медицинска сестра признали, че изпратили тялото на Зинаида в моргата час и 20 минути след като била обявена за мъртва, а не два часа, както е по правилник. Ръководството на болницата започва разследване, а ръководителят й д-р Александър Власов обяви, че жената е била реанимирана около 30 минути преди лекарят да обяви, че е мъртва.

"Анестезиологът е много притеснен. Тя се чувства много зле, а и ние сме притеснени за нея. Всеки човек допуска грешки. Какво ще се случи с кариерата й след това все още е под въпрос", казва той.

Сега възрастната дама се лекува в Курск, съобщават от VK News.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
4
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Случвало се е и друг път. Учителката на майка ми се е съживила в морга.
28
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, де медицинско лице и то не е едно не може ли да прецени, някой дали е мъртъв ?Сещай се колко са трезвени там :)
27
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Taя ше се повампири трябва с дървен кол в сърцето като я погребат да я доубият да не вземе да стане!
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понякога сърдечната дейност спера за няколко минути, после почва отново.Но един добър лекар трябва да го зное и да се ориентира.
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е виновен.
24
5
 
9
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Винаги съм се чудил на подобни " случаи ". Добре, де медицинско лице и то не е едно не може ли да прецени, някой дали е мъртъв ? Има съвсем ясни признаци, някой че е мъртъв - спиране на сърдечната дейност, спиране на дишането, поява на трупни петна, ригор мортис и т.н. Ако тази жена 15 минути не е имала сърдечна и дихателна дейност, после как се е съживила ? Това е невъзможно. Или лекарите нещо лъжат, или новината е фалшива.
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето а ми обясняват разни докторчета,че мозъчната смърт е реална и ти взимат органите без да усетиш.В случая не е донорство но ето факт жената е жива!
22
0
 
4
 
! Отговори
Владо Путката преди 3 години
И Чудомир има такъв разказ, един дето погребалните го писали умрял за да вземат комисионните... пък рой "възкръснал".
21
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската гадд не мре лесно.
20
6
 
13
 
! Отговори
T virus преди 3 години
Напишете по добре за бг моргите, как данните на умрели и недоумрели се продават на частни погребални агенции.Някои покойници като научат разходите по погребението, наистина могат да възкръснат.
19
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По няколко руснака очиствам на година, изобщо не са такива мъжкари колкото се правят, нито са безсмъртни... за въпросният бабишкер явно е станала административна грешка.
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поздравявам възкръсналата баба. Притеснява ме състоянието на специалиста-анестезиолог. Всеки на нейното място би могъл да сгреши. Преди стотици години, по време на епидемии е имало случаи на заровени живи. Как тогава са се предпазвали от подобни грешки? Преди погребение са пробивали с пирон палеца на крака на мъртвеца.
17
7
 
7
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Хахаха, като от филм на ужасите ама на живо, какво и да очакваш друго от руските балалайки, като прекалят със самагона.
16
13
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Никога няма да си сложа руска ваксина, боцкам само американски и западни ваксини.
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руският будистки лама Итигилов е погребан на 75 години и е казал след 70 години да го извадят от земята, стои в земята в сандък 70 години и началото на 2000 г е ексхумиран и тялото му още е като на жив човек без никакви системи или химикали, ученините редовно взимат проби от тъканта му и не могат да си го обяснят.
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От кой български сайт е крадена Новината щото сайта ви повръща от крадено и копирано КОМЕНТАРИТЕ СА СИ ЛИЧНИ НА МЕДИЯТА ОТ 18 САЙТА ЩОТО НИКОЙ НЕ ВИ Е НАПИСАЛ ИЛИ ПОНЕ НАМЕКНАЛ ТУКА
13
7
 
4
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
Тая баба от роднините на Дракула ли е?
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да е жива и здрава бабката!Дано още дълги години да се радва на живота.
11
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
81-годишната Зинаида Кононова била обявена за мъртва, след като е била реанимирана около 30 минути преди лекарят да обяви, че е мъртва. Чували ли сте за такива случки в България? 81-годишна да е била реанимирана около 30 минути?
10
1
 
1
 
! Отговори
стейси преди 3 години
Номер 8 познанам ли те?

Спонсорирани публикации