Кои цветове не са подходящи за спалнята

Всичко в спалнята се отразява на нервната ви система
25 окт 2020 23:00, Михаела Лазарова
5
Кои цветове не са подходящи за спалнята
Снимка: Istock

Спалнята е място, в което не просто спите, а получавате качествена почивка за цялото си тяло, както и за мозъка си. Всичко в спалнята се отразява на нервната ви система. Ето защо, ако изберете неподходящи за това помещение цветове, вие пречите на качествената си почивка, на отнемането на стреса от ежедневието и пречите на здравето си.

Може да харесвате определени цветове и да искате да ги виждате пред очите си, когато сте в спалнята, но понякога това е наистина лоша идея от здравословна гледна точка. Има цветове, които наистина нямат място в спалнята. Ето кои са те.

Черно

Черното може да ви е любимо, но определено не е добра идея за спалнята. Тъмнината, която допълнително създава ви кара да се чувствате потиснати и да се събуждате не толкова бодри сутрин. Тъмнината, която черното носи, действа психологически на енергията ви, като я намалява. Ако много държите на черното, нека поне то не бъде основен мотив в спалнята, а да се среща под формата на акцент.

Неоново

Избягвайте неонови цветове в спалнята, защото внасят вълнение и безпокойство в помещение, в което всъщност трябва да се успокоите и релаксирате. Вибрациите, които тези цветове носят, ви правят приповдигнати и неспокойни.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари