5 грешки, които развалят микровълновата

Поставяте опаковки, които не са подходящи за микровълнова
Обновена: 6 дек 2020 22:16 | 6 дек 2020 22:15, Михаела Лазарова
10
5 грешки, които развалят микровълновата
Снимка: Istock

Микровълновата печка е добър помощник в домакинството. С недобра употреба обаче и с недостатъчни грижи за нея несъзнателно можем да я повредим и да скъсим продължителността на живота ѝ. Ето какви пропуски не трябва да допускате, за да удължите максимално експлоатационния срок на вашата микровълнова.

Не неглижирайте почистването ѝ

Както всеки уред, така и микровълновата се нуждае от щателно почистване. Не допускайте да се наслояват прекалено много пръски и остатъци от храна след ползване, защото това може да повреди фурната ви. Пръските проникват през решетката в горната или страничната част на микровълновата и могат да достигнат до нагряващите ѝ елементи.

Не слагайте храни, които са неподходящи за микровълнова

Прочетете внимателно указанието за употреба на микровълновата. В него трябва да са споменати храните, които не са подходящи за загряване в нея. Най-често това са цели яйца с черупка и цели картофи, както и храни, които съдържат вода и притежават плътна обвивка. При нагряване в микровълновата водата в тези храни се нагрява и увеличава обема на продукта. Това може да повреди микровълновата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
popcorn преди 3 години
Микровълновата работи с високочестотни електромагнитни полета, а не с нагревателни елементи.Който е писал статията, има твърде бавен "нагревателен елемент" в главата.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
достигнат до нагряващите ѝ елементи.Микровълновата печка не работи с нагревателни елементи ас микровълни!Специалист(ки) по орална любов не трябва да пишат такива статии!
6
5
 
2
 
! Отговори
Д. преди 3 години
"Пръските проникват през решетката в горната или страничната част на микровълновата и могат да достигнат до нагряващите ѝ елементи." Купувам реотан за микровълнова. Нагревател за късовълнена си имам.
5
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е електрически опасен, а опасен с това което прави с храната и никой производител не казва. И без това имаме достатъчно облъчване с антени и какво ли не, защо трябва да разваляме и храната? Ако смяташ, че е вкусно, яж. Ние сме с готварска печка с фурна и вентилатор, а вода топлим с кана-става за минута,две.
4
8
 
12
 
! Отговори
Леле преди 3 години
опасен уред било. на запад се ползва от 60-те години. ако имаше нещо опасно, много отдавна щяха да го усетят. но наште професори се произнесоха - опасен и безполезен уред. То и токът е опасен и без него може.....
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямаме миковалнова Бени сме
2
11
 
11
 
! Отговори
У преди 3 години
Мисля,че беше 2010-11год. Купих микровълнова от скъпите, заедно с една прахосмукачка за която бях отишъл. Жена ми каза да прочета малко за принципа и какво се случва. Четох, четох, четох, сутринта решихме да я оставим за пуканки и след месец, два като се наситихме, я занесох в гаража. Оттогава стои там, трябва някой ден да я отнеса до казана до техномаркета за утилизация. Безмислен и опасен уред.
1
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безполезен и вреден уред.