9 храни с много дълъг срок на годност

Медът е един от вечните продукти, които не се развалят
12 мар 2021 21:20, Михаела Лазарова
11
9 храни с много дълъг срок на годност
Снимка: Istock

Срокът на годност на храните се поставя, за да ориентира потребителите кога храната, която консумират, е годна или не. Всъщност, срокът на годност показва по-скоро кога храната е пълноценна, а не кога е развалена. В много случаи продуктите могат да се използват и след посочения срок. Хранителните продукти много често са безопасни след датата, посочена на етикета, но независимо от това е силно препоръчително да се обмисля добре видът и качеството на хранителния продукт преди консумацията му.

Има и някои храни, които общо взето не се развалят никога. Въпреки че като всеки продукт на пазара те също имат посочен срок на годност, на практика тези храни не се развалят много дълго време. Ето кои са те.

Вижте ги в следващите редове.  

Бутилирана вода

Ако бутилираната вода се съхранява правилно и не се нагрява на слънце, тя може да има изключително дълъг срок на годност. Ето защо е важно да се съхранява правилно.

Чиа, ленено семе, конопено семе

Тези прекрасни растителни източници на протеини могат да издържат около година без да се развалят. Неотворените пакети с такива семена имат и по-дълга трайност.

Сушени плодове 

Сушените плодове са много трайни. Те не се развалят много дълго време. Могат да издържат до 2 години, ако се съхраняват на студено и сухо място. Ако се замразят трайността им се увеличава още.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 8Осмолофили.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво може дасе очаква да се случи в меда, при положение, че е около 80% сухо вещество и предимно прости захари? Единствено екстремофили могат да виреят там.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Макдоналдс трае по година от което и да е меню избраната храна.
6
7
 
6
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Спермата ми,когато е консервирана трае 10 години.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оксиметилфурфорола (ОМФ) в пчелния мед не трябва да надвишава 25 mg/kg в пчелен мед в противен случай това води до ракови заболявания, мутации в живия организъм.Хапвайте само пресен пчелен мед!Медът не трябва да се излага на слънце, топлина ...
4
2
 
10
 
! Отговори
Теди преди 3 години
Най-добре да е прясно тогава е най-вкусно
3
2
 
6
 
! Отговори
Да, .... преди 3 години
Оксиметил фурфорол ...! Това съединение се увеличава с времето при пчелния мед, а то е доста вредно за здравето.Мед се консумира до 18 месеца след неговото центрофугиране.
2
3
 
19
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Пчелен мед открит в египетски пирамиди на 3000 години се е...втвърдил като камък,но не се е развалил.Това наистина е...вечен продукт.
1
2
 
15
 
! Отговори
Сексист преди 3 години
Млада руса мацка. Може да издържи близо три години!

Спонсорирани публикации