6 употреби на топките за тенис в дома

Против надраскване на паркет и ламинат
12 дек 2021 21:16, Михаела Лазарова
5
6 употреби на топките за тенис в дома
Снимка: Istock

Топките за тенис са нещо много повече от първоначалното си предназначение – играта на тенис. Ще се изненадате за колко още неща в дома и ежедневието си можете да ги използвате. Ако държите няколко топки за тенис винаги подръка, ще можете да им намерите невероятни приложения вкъщи, а и да улесните живота си.

Тези малки флуоресцентни топки могат да бъдат нещо много повече от забавление – те могат да са новите ви най-добри помощници у дома. С тяхна помощ можете да почиствате дома си, да перете и сушите дрехите си, да премахвате драскотини от пода, да предпазвате стените и вратите си от увреждания и още много други употреби.

За какво още можете да използвате топките за тенис?

В сушилнята за дрехи

Увийте две тенис топки в алуминиево фолио и ги сложете в сушилнята с прането. Статичното електричество, което се образува чрез увиването на топката с фолиото ускорява процеса на сушене на дрехите, като едновременно с това ги прави по-пухкави.

Като стопер за врата

Ако ви е омръзнало да удряте вратата в стената при отваряне, с което да наранявате боята или латекса, както и самата врата, направете си стопери за врата с помощта на тенис топка. Просто я залепете за стената или я монтирайте върху механизъм, предназначен за целта.

Против надраскване на паркет и ламинат

Ако имате мебели вкъщи, които премествате често, това оставя драскотини върху дървените подове, върху ламината, понякога дори върху плочките. За да предпазите пода от надраскване, сложете по една тенис топка под крачетата на тези мебели. Ако ви притеснява цветът, просто боядисайте топката в желан от вас цвят, за да я направите по-малко видима.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари