Как да активирате енергията в дома с южно изложение

Подсилете енергията с дърво
21 фев 2022 10:05, Михаела Лазарова
5
Как да активирате енергията в дома с южно изложение
Снимка: Istock

Фъншуй е древното изкуство, изпълнено с мъдрост, което помага да организирате цялото пространство около себе си така, че то да ви носи успех, щастие, просперитет, любов, здраве и благополучие. Всичко това се случва благодарение на добре канализираната енергия чи, която според фъншуй е основата на жизнения поток от сила и енергия навсякъде около нас.

Подредбата на всичко наоколо и в дома ни има голямо значение във фъншуй. Значение има и накъде гледа домът ви. Изложението на жилището оказва влияние върху това как ще протича енергията през дома ви и какво ще ви носи.

Южното изложение на дома има особено положителни вибрации във фъншуй. Ако жилището ви е ориентирано към юг, това традиционно се смята за много благоприятно, защото в северното полукълбо, където се намираме ние, ако домът е ориентиран на юг, това означава, че е изключително добре осветен през по-голямата част от годината. Това в древността е било от голямо значение за плодородието и реколтата, просперитета на семейството, добрата енергия и късмета.

Дори в съвремието ни имотите с южно изложение са много предпочитани, защото са винаги добре осветени, по-топли и създават повече настроение и уют.

Как да активирате енергията в дома с южно изложение?

Цветовете на огъня и дървото

Елементите огън и дърво са централни във фъншуй философията. Цветовете на огъня – червено, оранжево, жълто, са много важни за поддържане на енергията в дома с южно изложение. Можете да добавите повече огненочервено или оранжево в дома си. Дървото пък е елементът, който стимулира енергията в дома. Добавете дървени елементи, мебели от масивно дърво, картини с дървета, дървени плоскости върху шкафовете. Част от дървесните елементи са и цветовете синьо, зелено, кафяво. Можете да боядисате и входната врата в някой от тези цветове, за да подсилите навлизането на енергията в дома.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Мария Иванова преди 2 години
Тук е Михаела Лазарова, в източника е Илиана Николова - кой знае откъде са преписвали...
4
0
 
0
 
! Отговори
darksideoftheforce преди 2 години
Пак някакви статии за йоги, нинджи и джедаи. Йода може да си преаранжира хола дори без да става от дивана.
3
0
 
3
 
! Отговори
Свещенна простота преди 2 години
Имаш пари - имаш енергия. Нямаш пари ... вече не е "фън" шу :(
2
1
 
1
 
! Отговори
Аналогия преди 2 години
Глупости на търкалета :) Светлина, а жегата лятото ? Климатикът гръмва на втората седмица :) Всичики цветя изгарят, дори зад щори.
1
0
 
7
 
! Отговори
Шънфуй преди 2 години
Енергията се активира по един единствен начин - в Енергото!