"Завърналите се" на Петя Кертикова - за смисъла да се върнеш у дома

Премиерата на книгата ще е на 28 април
Обновена: 11 апр 2022 14:22 | 11 апр 2022 14:20, Анисия Иванова
12

21 истории за смисъла да се върнеш у дома – това ни представя Петя Кертикова в книгата си "Завърналите се". Премиерата ще бъде на 28 април.

"Никак не ми беше трудно да събера тези истории. Познавам хора, дори които тепърва ще правят крачката да се завръщат обратно. Причините да се завърнеш са много. Хората разбират, че и тук могат да се реализират и има бъдеще за тях. Някои се прибират, защото вече са уморена от живота в чужбина", каза журналистът Петя Кертикова в студиото на "България сутрин".

Тя посочи, че хората просто разбират, че и за тях има място в България.

"Историите, които са ме докоснали са много", допълни Кертикова пред Bulgaria ON AIR.

"Възможността да създам семейство ме върна у дома. Навън е много трудно. Майчинството в Америка на някои места е три седмица, на други - три месеца. Видях много неща, които не си заслужават моето време там", завърши журналистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смисълът е да се върнеш и да излъжеш селяните и да им вземеш парите :)))
8
2
 
2
 
! Отговори
Bp преди 2 години
Докле е младост, дотле е сладост. Върнал се като пенсионер да живее социален живот.:)):)):)):))
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Завърнах се, ама като пенсионер, заради приятели и роднини и социален живот. Иначе под европейските дрехи българинът в голямата си част си остава тъмен балкански субект с нюх за келепира. А държавата си е още факсимиле отвсякъде, имитации на дейност, прави впечатление силно завишения наципопулизъм, антиевропеизъм под ръка с чалгаджийство, ракиеносалатен режим и ширещо се безхаберие навсякъде и за всичко. Та е нормално един млад кадърен човек да си търси късмета в уредена държава.
6
3
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Имате нужда да т,а,р,а,ш,и,т,е завърналите се, ама вече няма от къде? Няма пари в Европа, няма.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва сериозна кампания сред българите в чужбина отново да се върнат у нас.Ние имаме нужда от тях и те имат нужда от своите близки.Не всичко е пари,приятели.
4
3
 
6
 
! Отговори
Боби преди 2 години
И аз се завърнах след години в странство. То учих, работих, много нещо постигнах, ама друго си е да седнеш на маса с близки хора и да си кажете неволите. Инак, хроничен депресант при тежкоплатен психоаналитик... Не, мерси!
3
2
 
10
 
! Отговори
аз преди 2 години
Аз се върнах преди 4 години. За сега смисъл има но само в личен план. В професионален положението е ТЕРА зле. Работодателя в България иска опита на човек който е работил в Европа но иска нещата да се правят както е в неговата фирма - Т.Е. иска да да с ресутсите за каруца да произвежда Мерцедес. Скоро пак ще хваня пътя, това е сигурно!
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си лузър на няколко континента и да се опитваш да го представиш като постижение някакво. Кадърният навсякъде си е у дома.
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
те са за малко тук, после пак се връщат

Спонсорирани публикации