3 начина да накарате бананите да узреят по-бързо

Бананите са едни от най-полезните плодове
19 апр 2022 20:10, Михаела Лазарова
37
3 начина да накарате бананите да узреят по-бързо
Снимка: Istock

Бананите са вкусен, сладък и много полезен плод. За съжаление те не виреят в Европа, което налага внасянето им от страни с тропически климат. И поради тази причина много често те се продават не съвсем узрели. Ако сте си купили неузрели банани, вероятно няма да имате особено търпение да чакате да доузреят дни наред.

Има няколко начина, по които да ускорите процеса на зреене на бананите, така че да им се насладите възможно най-скоро.

Как да накарате бананите да узреят по-бързо?

За ден-два

Ако разполагате с няколко дни, можете да сложите бананите в хартиена торбичка за пазаруване и да я увиете добре. Така ще задържите естествено отделящия се от бананите по време на зреене етилен. Този газ се отделя по време на процеса на узряване, а когато го задържите в торбичката, той ще ускори узряването и ще направи бананите сладки и годни за консумация само за ден-два. На колкото повече етилен са изложени бананите, толкова по-бързо зреят.

За една нощ

Вярвате или не, можете да накарате бананите да узреят и само за една нощ. Това става, ако в хартиената торбичка прибавите един-два резена ябълка, авокадо или круша. Естествените захари в тези плодове, както и допълнително отделящият се от тях етилен ще ускори още повече процеса и бананите ще узреят само за една нощ.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: витаминиплодовебанани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Перниканец преди 2 години
Те презряват и се скапват на 3-тия ден. Понякога узряват от магазина до трапезата. Тея начини са безмислени. Виж, ако има начин да ги запазим зелени, пиши.
21
0
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Пари ми дай за банани акъл не ми давай :)))
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бананите се берат съвсем зелени, карат се в този вид до склада, и преди да се докарат в магазина се обработват със силни химикали, които за часове ги правят да изглеждат узрели, а след два дена са презрели и тъмнокафяви. Вижте в Лидл, най-много личи там - винаги бананите са мокри, но не защото са ги мили. Като купите връзка от лидл, ако я измиете, ще премахнете част от химикалите и ще издържи дни повече, преди да презрее и изгние. Но по-добре да не се ядат изобщо, вероятно е доста вредно.
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дядо ми беше кмет 18 години на нашето село и 12 години партиен секретар. Добре си живяхме при социализма, дядо две къщи ни построи, апартамент му дадоха в София, за 45-годишното му членство в БКП. Бяхме с привилегии нашия род.
18
2
 
3
 
! Отговори
До Анонимен преди 2 години
Много злоба... Това ли те научи Бай Тошо? Кво ти липсва? Режима на тока? Бананите разбрах че не са? Друго? Чакането 8-9 години за кола? Правенето на нищо, изпълнени петилетки, пък и некой лев взел. Истината е че, онова време липсва на некадърните и мързеливите. Екстра беше нищо да не се прави и да се взимат пари. Четирима на щат, работа за един
17
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 23 преди 2 години
Яко. Ти си само за Корея пич. Там е за теб, нещата които описваш там са мираж. Направо се чудя, кво търсиш още тук!
16
4
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 21 преди 2 години
В грешка си драги. Остани със здраве :)
15
1
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 19 преди 2 години
Е, за теб има екстра място. Куба е ОК, там още са роби, но щастливи. Мен, не ме мисли, не чакам деня за заплата с нетърпение. Обиколил съм половината свят за удоволствие
14
3
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 16 преди 2 години
Що? Малко ли е?
13
2
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 15 преди 2 години
Абсолютно съгласен! Фруктозата е бич. Един банан през 2 дни е перфетно. Полезен и алкален!
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яжте зеленчуци. Не се тровете с банани, пълни са с фруктоза. Всекидневния прием на фруктоза води единствено до наднормено тегло, неалкохолна чернодробна цироза и газове.
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Търся девойки, които да накарат банана ми да узрее по-бързо.
10
2
 
8
 
! Отговори
Ура другари ! преди 2 години
Руските банани - най-узрелите банани ! Руските джуджета - на-големите джуджета ! Руските часовници - най-бързите часовници !
9
4
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 10 преди 2 години
Сега мога всичко да си купя, да отида където искам, да кажа каквото искам, да ходя облечен с каквото искам. Имам свобода
8
1
 
3
 
! Отговори
Реалности преди 2 години
Вече ще са дефицитни в Русия в рамките на добрите стари соц. традиции !
7
1
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 1 преди 2 години
Банан на дървото не узрява бе пич! Трябва да е откъснат и от само себе си узрява, отделяйки етилен и азот! По корабите ги карат с хладилници, за да не узряват.
6
6
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 5 преди 2 години
Той беше осигурил бре! По 2 кг на човек, не повече. Изреждахме се цялото семейство за едни скапани банани. Надявам се никога повече да не го видя!Бай Тошо е символ на 50г седене на едно място! Забравих...и 3 фалита междувременно
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименСеляните от СДС-ДПС нямаха банани в селския магазин и за това си отмъщават на столицата като Данчето Фандъкова!
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 4Естествено био банани с вкус и цвят от Куба, имаше ги от Коледа до първи април, бяха толкова евтини ,че купуваха на децата с кашони и за това свършваха като олиото в Метро!Това което се продава в немските бакалии има вкус на лайнянн продукт и цената е такава,че повече от 1-2 кила никой не носи!
3
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бананът е символ на пропаднала България. От мерак за банани през 89-та година провалиха България. Тодор Живков и без това щеше да осигури банани.

Спонсорирани публикации