Котка беглец: Роуди три седмици живя на летището в Бостън

Той умело избягвал залавянето дори и от професионален следотърсач
14 юли 2022 22:30, Нели Христова
14
Котка беглец: Роуди три седмици живя на летището в Бостън
Снимка: Pixabay

Малко летовници могат да бъдат обвинени, че искат да удължат почивката си възможно най-много. Сред тях е и Роуди -  четиригодишна черна котка, която реши, че ще прибегне до крайности, за да избегне завръщането си у дома. Той избяга от отделението за домашни любимци на Бостънското международно летище Логан преди три седмици.

Оттогава Роуди бяга, избягвайки залавянето от професионален следотърсач, но в крайна сметка реши, че играта е приключила.

Роуди се предаде вчера и ще бъде върната при семейството си.

"Никога няма да разберем дали от умора или от глад, но тази сутрин тя най-накрая се остави да бъде хваната", каза говорител на летището.

"Тя изглежда страхотно, щастлива е да бъде с хора и съм сигурена, че ще се радва да се събере отново с нас", каза собственичката й Пати Нолет Сали пред The Times.

Бягството на Роуди започна на 24 юни. Собствениците й се върнаха в САЩ от армейска служба в Германия. Но когато полетът им на Луфтханза кацна в Бостън, Роуди избяга от клетката си в преследване на няколко птици.

Започнала е операция по издирване, но въпреки многото наблюдения, Роуди успява да избяга от преследвачите си. Най-накрая тя се отказа от преследването в замяна на няколко котешки бисквити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
До Добре бе преди 1 година
Едно обезпаразитено куче (не на село на двора, а от градските, за които се грижат) не може да ти донесе бълхи и кърлежи. Но виж, ако не знаеш как да си измиеш марулите като нищо можеш да хванеш кучешка тения, и има много такива случаи. Защо марули ли? Защото диво животно може да ги маркира и зарази, а тенията седи по 1 година. И аз бях шашната, но по година издържала тази гад. Та мий си зеленчуците добре и не се бой от домашни кучета :-)
12
0
 
0
 
! Отговори
До Добре бе преди 1 година
Ще се изненадаш, ама от болести по животните най-много заболели има сред тези, които нямат животни. Причината е, че не знаят как да се пазят. Ветеринарите още като си вземе човек кученце/котенце дават много ясни инструкции, а и има достъпни книги. Другите хора разчитат на знания от у-ще, а те са недостатъчни и така с лаймската болест (която си хванал от кърлеж дето и не си го усетил). Това на образован кучкар няма как да се случи защото знае как да проверява за кърлежи. Същото е с ***.
11
4
 
3
 
! Отговори
Реалността преди 1 година
Дори котките не искат да се върнат в САЩ!
10
2
 
1
 
! Отговори
добре, де преди 1 година
Тези кучета и котки в домовете не носят ли котешки или кучешки бълхи и кърлежи? Сериозно питам, защото имам десетки познати с кучета, с което спяха и ми донесе лайска болест. Мен лично ме е гнус и ме е страх.
9
0
 
7
 
! Отговори
Catwalk преди 1 година
На летището е прекалено шумно за котки, сигурно и е писнало от излитащи самолети.
8
1
 
8
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 година
Котките са богове!
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обичам котки. Особено с характер. А ако са черни или сиви с жълти очи направо ми топят душата.
6
2
 
1
 
! Отговори
Цецо от Лесура преди 1 година
Удри, бай Шиле, таа мачка неа наща!
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ***, Нело, последно котката мъжка ли е, или е женска? Защо пишеш ту "той", ту "тя"? Има ли изобщо твой материал без грешки от всякакъв вид? Защо още те държат?
4
1
 
21
 
! Отговори
Яко преди 1 година
И моя мустакат и опашат дзвер избяга по някакви чайки и над 10 дни го дирих докато благоволи да се покаже та да я хвана. Само с трекер на почивка! Че иначе почва една криеница , голямо приключение. Миналата година и търсех да наема дрон , че по покрива зачезна и от де да знам на кой балкон на последен етаж да я търся, те заради Ковида повечето бяха заключени и питанката беше кой да искам от комплекса да отключат. Не се стигна до дрон, огладня и се прибра тупур-тупур през керемидите
3
5
 
5
 
! Отговори
Каракочев преди 1 година
Мислех, че става дума за украинска котка.
2
1
 
10
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 1 година
На снимката е някаква черна котка, но не тази от "новината". То в днеса всичко е сток.
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След Урсула и Илиев, най- после снимка за душата.

Спонсорирани публикации