Пуловер, дънки... Как да се обличате според устойчивата мода?

Ето няколко парчета, които да не изхвърляте от гардероба си
11 яну 2023 22:26, Дарена Найденова
8
Пуловер, дънки... Как да се обличате според устойчивата мода?
IStockphoto

Добавянето на нова дреха към гардероба е специален вид радост. Виждате я да виси на закачалката, представяте си как ще я включите в стила си, носи ви повече увереност и усмивки. Но има и специфична радост в изпитаните и истински неща, които висят отдавна в гардеробите ни. Онези дрехи, които остават с нас дълго време и се носят постоянно, защото са толкова универсални и добри.

През последните години на преден план се появи т. нар. устойчива мода, която популяризира по-малкото закупуване на дрехи, носенето на стари колекции и използването им по най-добрия начин както за нас, така и за природата. Модната индустрия всъщност е един от най-големите виновници за увеличаването на въглеродния отпечатък, така че колкото по-малко я караме да работи, толкова по-добре.
 
Купувате нещо и го носите само веднъж? Не е готино. Имате гардероб, пълен с дрехи, които можете да носите отново и отново, като ги комбинирате и оформяте по милион различни начини? Така е много по-добре. Устойчива мода е новата тенденция, която трябва да опитате през 2023 година и да продължите да следвате и през следващите десетилетия. Така не само ще предизвикате въображението си, но и ще зарадвате природата.
 
Пет неща, които винаги трябва да имате в гардероба си

1. Кашмирен пуловер/блуза
 
Ако има един подарък, който 2022 година ни даде, това е знанието, че качественият кашмир не трябва да е скъп. Много марки сега предлагат изключително меки, достойни за устойчива мода модели на цена, която прави лукса много по-достъпен, отколкото преди. Гледаме на това по следния начин – вместо да харчим парите си за няколко пуловера, които са на мода само тази зима, спестяваме средства и ги насочваме към кашмир, който ще издържи много години.

2. Дънки
 
Денимът е класиката, която никога не омръзва. Колкото и дънки да имаме, винаги си мислим, че се нуждаем от още един чифт, просто защото така казват тенденциите за годината. Истината обаче е, че не трябва да си купувате още дрехи. Комбинирайте сегашните си модели с различни блузи или пуловери, за да създадете комбинации, които досега не сте пробвали. Развихрете въображението си, за да накарате дори най-старите си дънки да изглеждат като току-що закупени.
 

Зимна мода – 6 лесни тоалета за студеното време

Модни съвети – дрехи, които да използвате за основа в зимния тоалет

Зимна мода: Как да носим рокли в студеното време

3. Боди 
 
Зимата е чудесното време за бодита с дълъг или къс ръкав. Ако предпочитате да ходите с жилетки или блузи без ръкави в студеното време, ви предлагаме модел с дълъг ръкав, който ще ви държи топло и ще ви накара да изглеждате елегантно. Заложете на качество, а не на количество, за да може да носите един и същи модел няколко пъти без да се страхувате, че ще се износи или ще се разтегне от прането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Nope преди 1 година
до 7 Не е точно това препоръката, препоръката е да установим дрехите които са изработени добре и ще издърват много години. Дънките на HM се късат на 4тият месец, а дънки като Levis например, може и години да ги носиш. Пък после като ти писнат Levis може да ги дадеш на втора ръка, за всеки продукт има куповач.
5
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Думата "устойчивост" е част от новговора. Препоръчват ни вече и да ходим в стари дрипи в името на "природата".
4
1
 
6
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
Как американските дънки и Кока колата сринаха имиджа на социализма ? Идея за научен труд за професор на някой социолог.
3
5
 
4
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Каква мода ? Задачата е как ще оцелеем с промяната.Проклети да са Путин и Радев.
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е какво има под дрехите. Поканете го вкъщи и отворете вратата гола. Няма да му мине през акъла ни за дънки, ни за пуловер. После го награбете и го счупете от секс няколко пъти, докато започне да ви моли да спрете.
1
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Носенето на дънки е демонстрация, не е мода. Сега е демомстрация единствено на мързел и липса на вкус. през соца беше демонстрация на 'западност". Дали ще е с дънки, или с анцуг, нивото е същото.