Цветя за късмет според китайския зодиакален знак

Новата 2023 ще е под влиянието на Черния Воден Заек
20 яну 2023 22:40, Михаела Лазарова
3
Цветя за късмет според китайския зодиакален знак
Снимка: Istock

Развълнувани посрещаме новата китайска година – годината на Черния Воден Заек. Бързаме да закупим своя талисман за късмет, който да декорираме в дома или да носим под формата на аксесоар. Знаем обаче, че с настъпването на новата година е хубаво да внесем в дома си ново цвете. Ако сте любопитни кое цвете би ви донесло благоденствие според китайския зодиакален знак (тук може да разберете кой е той според годината ви на раждане), вижте повече в следващите редове. 

Плъх (Мишка)

За иновативните и остроумни Плъхове, щастливи цветя са невероятно ухаещите лилиуми и ярко обагрените африкански теменужки.

Вол (Бик)

В китайската култура Волът символизира усърдие. Хората, родени в годината на Вола са търпеливи, трудолюбиви и честни, а лалетата във всички цветове им носят късмет.

Тигър

Смели, лоялни и надеждни, такива са Тигрите. Те са конкурентни, приятелски настроени. Тигърът е символ на смелостта. Неговото щастливо цвете е антуриум.

Заек

В китайската култура Заекът е символ на дълголетие и затова се смята, че хората, родени в годината на Заека, са склонни да живеят дълго. Тяхното щастливо цвете е антиринум, познато още като кученце.

Змия

Смята се, че хората, родени в годината на Змията, са мъдри, дискретни и привлекателни. Тяхното щастливо цвете е орхидеята.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Филодендрон преди 1 година
За повечето изброени зодии, най-подходяща е люцерната.