Грижа за чуствителната кожа - какво, кога, как?

Ето продукти с кои полезни съставки да ползвате
Обновена: 22 фев 2023 21:49 | 22 фев 2023 21:47, Иванка Гъркова
1
Грижа за чуствителната кожа - какво, кога, как?
IStockphoto

Както неведнъж сме споменавали, независимо какъв тип кожа имате, трябва да ползвате специална козметика, предназначена за отделните сезони. Защото през всеки един от тях лицето и тялото изпитват различен дискомфорт.

Ето кои съставки в продуктите ви препоръчваме за допълнително подхранване и успокояване на кожата:
 
1. Колоидна овесена каша
 
Колоидната овесена каша е едно от най-добрите неща, с които да третирате вашата суха и чувствителна кожа. Тя намалява сърбежа при някои състояния като екзема. Колоид е химичен термин, който се отнася до равномерно разпределен разтвор. Кашата с него е фино смляна, като когато се комбинира с вода или друг разтворител, тя се разпръсква, за да създаде малко по-вискозен течен колоид.
 
Намажете чувствителната си кожа с колоидна каша с овесени ядки и бързо ще усетите нейните успокояващи свойства. Тя от години се използва поради своите естествени съставки, които действат положително на възпалението в кожните клетки. Доказано е, че в натуралните грижи няма сапун, парабени, силни консерванти, синтетични оцветители или аромати. Тези неща могат допълнително да раздразнят кожата.
 
2. Масло от ший
 
Наричат го суперхрана за кожата. И тайната в това сравнение се крие в неговия състав, който е отличен за чувствителната кожа. Много хора използват нерафинираното масло от ший, за да запазят влагата в кожата.
 
Нанесете маслото веднага след душ, докато кожата ви е още влажна. Попиването му надълбоко помага за хидратацията и намаляване на сърбежа. Тъй като то е гъсто и кремообразно, е естествен заместител на продуктите на петролна основа (вазелини и други), които омазняват твърде много.

Ексфолиране на чувствителна кожа – мисията възможна

Чувствителна кожа – как да познаем и да третираме?

Бакучиол в козметиката – помага ли при чувствителна кожа?

3. Алое вера
 
Растението с месеста част е отлично лекарство и неслучайно влиза в състава на козметика за чувствителна кожа. Може би си мислите, че то се използва най-често през лятото, ала действа много добре и зимата. Гелът от алое вера успокоява порязвания и подпомага зарастването на рани.
 
Гелът от алое е отлично средство за възстановяване на увредената от студа кожа, особено ако е твърде чувствителна и възпалена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации