Слънцезащитен крем - как да го нанасяте правилно?

Време е да се погрижите за кожата си
3
Слънцезащитен крем - как да го нанасяте правилно?
IStockphoto

Вече е общоизвестен факт, че носенето на слънцезащитни продукти всеки ден е изключително важно. В крайна сметка, те са най-добрата форма на защита срещу рак на кожата и други увреждания, причинени от вредните UV лъчи на слънцето. 

По-неизвестното в това уравнение обаче е правилният начин за нанасяне на слънцезащитен крем. Може да ви се струва смешно, но всъщност има правилен и грешен начин за използване на продукта. Ако не се стараем достатъчно, способностите на слънцезащитния крем са по-малки и оставят кожата ни уязвима към слънцето, а с това и риска от поява на бръчки, слънчеви петна и рак. 
 
Хубавата новина е, че прилагането на слънцезащитен крем не е квантова физика и след научаването на няколко трика, ще ви е много лесно да се предпазите от слънцето през цялата година. 

Колко слънцезащита трябва да използвате?

Като общо правило от повечето дерматолози и фондации за борба с рака на кожата се препоръчва да използвате приблизително 30 грама слънцезащитен крем за тяло и около грахово зърно за лицето. Общото количество на това, което трябва да използвате върху лицето и тялото се равнява на една чаша за шот. 
 
Не забравяйте обаче и за често пропусканите зони. Тук се включват линията на косата, шията, върховете на ушите и гърба на ръцете. Също така, когато ходите към плажа, задължително намажете горната и долната част на стъпалата. 
 

5 места по лицето и тялото, които често оставяте без слънцезащита

Слънцезащитен крем – минерален или химически?

Слънцезащитен крем - какво става, ако е по-стар?

 

Колко често трябва да прилагате?

Повторното нанасяне на слънцезащитен крем трябва да бъде на всеки два часа както за лицето, така и за тялото, особено ако прекарвате много време на открито. Трябва също така да се намажете отново, ако излизате от водата, тъй като тя може да е измила по-голямата част от продукта.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации