6 растения, които пречистват въздуха у дома

Освен това са и красиви
11 май 2023 22:45, Михаела Лазарова
4
6 растения, които пречистват въздуха у дома
Снимка: Istock

В ерата на здравословния начин на живот, темата за чистотата на храните, водата и въздуха е все по-актуална. От доста време не липсват десетки варианти на уреди, които могат да подобрят качеството на въздуха вкъщи, а производителите ни уверяват, че това ще се отрази благотворно и на цялостното ни здравословно състояние. Ако сте скептични към закупуването им, в следващите редове ще ви споделим как да подобрите средата си на живот с помощта на силата на природата. Кои растения могат да пречистят въздуха у дома? Ето и някои от тях:

Алое

Често пъти можете да го срещнете в състава на редица козметични продукти, а качествата му да хидратира и освежава кожата са безспорни. Този път обаче ще разгледаме още едно полезно свойство на това симпатично растение – то може да пречисти въздуха в дома ви, елиминирайки вредните въздействия, които могат да причинят формалдехида и бензола (отделяни при употребата на някои химични почистващи препарати и бои). Отглеждането му е лесно – достатъчно е да не прекалявате с поливането и да изберете да го поставите на място с достатъчно слънчева светлина.

Сансевиера

Това красиво растение можете да срещнете и под името „индийски меч“. То е изключително подходящо за отглеждане както у дома, така и на работното място. Отлично филтрира формалдехид, който може да се съдържа в почистващите препарати и дори в козметиката. За разлика от другите растения, през нощта сансевиерата поглъща въглеродния диоксид и отделя кислород. Ето защо можете да я отглеждате дори и в спалнята. Можете да декорирате с нея дори и банята, тъй като тя расте дори на слабо осветление и наличие на влага.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пречистват, ама да имате 20 саксии от тях. С едно растение нищо няма да стане.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ето аз например си кисна болса в кокосово мляко.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз преди гледах люти чушлета на балкона през лятото но както каза и колегата много по-добре е мерижейн.
1
0
 
5
 
! Отговори
Тиквеник преди 11 месеца
Гaнджa!

Спонсорирани публикации