Манго - за какво е полезно маслото от плода?

То се бори успешно с признаците на стареене по кожата
14 юни 2023 20:38, Дарена Найденова
2
Манго - за какво е полезно маслото от плода?
IStockphoto

Ако се борите със суха кожа, има голяма вероятност поне едно масло да присъства в рутинната ви грижа. Продуктите, като масло от шеа или какаово масло, са известни със своите интензивни овлажняващи свойства. И въпреки че може да намерите изобилие от формули, които ги съдържат, те също вършат чудеса, когато се използват самостоятелно, което прави маслата едни от задължителните съставки.

Има обаче друго масло, което съществува също толкова дълго, но едва сега му идва времето да блесне – маслото от манго. И ако и вие сте любители на козметичните съставки, настанете се удобно, защото списъкът с ползите от маслото от манго е доста дълъг. Както се оказва, то е пълно с антиоксиданти, витамини и минерали, които далеч надхвърлят овлажняващите и бариерните способности на други по-известни масла, като постепенно се превръща в потенциално чудо против стареене.
 
Какво е масло от манго?
 
Маслото от манго е вид мазнина, която идва от семената на плода. Тя обикновено се извлича от тях чрез студено пресоване и се превръща в кремообразно масло. Може да бъде рафинирано или нерафинирано, като вторият вид преминава през цикъл на пресоване и избягва топлина или добавени химикали. Маслото от манго е твърдо при стайна температура и често се използва в козметиката поради високата си окислителна стабилност, което означава, че остава стабилно, когато влезе в контакт с въздуха.
 
Освен че е естествен антиоксидант, експертите посочват, че това, което прави манговото масло популярна съставка в грижата за кожата и косата, са интензивните му овлажняващи и противовъзпалителни свойства. То има лека текстура, което го прави лесно за използване като овлажнител за лице или тяло. Има антиоксидантни свойства и високи нива на наситени мастни киселини, така че може да бъде чудесно като естествено решение за суха кожа.
 
Ползи от маслото от манго
 
Въпреки че действителните научни изследвания върху маслото от манго са минимални и се фокусират главно върху способността му да предпазва кожата и да подобрява заздравяването, експертите посочват, че то има много потенциални ползи, които се свеждат до различните съединения в състава му. Добрата новина е, че освен ако сте алергични или чувствителни към манго, ползите от маслото са за всички.
 
- Супер хидратант -
 
Благодарение на текстурата си, маслото от манго е мощен емолиент за суха кожа, образувайки естествена оклузивна защитна бариера, която може да помогне за засилване на собствената бариерна функция на кожата.

Бюти съвети: Опитайте орехово масло за кожата

Кокосово масло – за красиви и здрави коса и кожа

- Помага в борбата с фините линии, бръчките и уврежданията от слънцето -
 
Наситено е с антиоксиданти, витамини и минерали, които му придават доста мощни свойства против стареене. Високият процент токофероли (витамин Е) може да помогне в борбата със стресовите фактори на околната среда като UV лъчи, замърсяване и дори видима светлина. Витамин А може да помогне за намаляване на увреждането на косата, свързано със слънцето, а фитостеролите помагат за поддържането на здрава кожна бариера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Слагаш преди 10 месеца
Ром и става коктейл "столипен"

Спонсорирани публикации