Лятна мода - как да запазите белите дрехи чисти?

Ето няколко съвета, които ще са ви от полза
17 юли 2023 19:29, Дарена Найденова
6
Лятна мода - как да запазите белите дрехи чисти?
IStockphoto

Представете си следната ситуация – излизате с приятели. Имате запазена маса в заведение с вътрешен двор, където прекрасният летен бриз се съчетава чудесно със студените коктейли. Навън няма локви, няма кал, няма сняг – време е за белите дрехи, които толкова дълго време държахте в гардероба си. Отпивате от цветния коктейл, забавлявате се, докато изведнъж поглеждате надолу и виждате, че сте изцапали току-що облечената бяла риза. Колкото и да се опитвате да прикриете пораженията, петното остава.

Какво можете да направите? Ако не сте сигурни как да перете белите си дрехи, попаднали сте на правилното място. Те се нуждаят от малко повече грижа, така че трябва да научите няколко основни неща, преди да поемете контрол над ситуацията.
 
Като човек, който често изпитва притеснение, докато се разхожда с бели дрехи, много добре знам какво е постоянно да се оглеждаш, за да видиш дали някъде не си се изцапал, дори навън да е сухо като в пустиня. Понякога дори се питам дали е необходимо да си създавам такива главоболия, или е по-добре да облека някакви по-тъмни дрехи, въпреки горещото време навън.
 
Добрата новина е, че не е нужно да се страхувате от белия цвят, защото има няколко лесни трика за възвръщането на блясъка му. В края на краищата, всяко облекло е предназначено за носене, независимо от цвета му, така че не трябва да остава в гардероба или да бъде изхвърляно.
 
Как да перете белите си дрехи за безупречен блясък
 
1. Прочетете етикета
 
Най-важното нещо, което трябва да направите преди въобще да помислите за премахване на петна, е да прочетете етикета на дрехата. Той не е сложен там, само за да показва коя страна се облича отпред и коя – отзад. В него се съдържа важна информация относно начина, по който да запазите дрехите си свежи и като нови за по-дълго време. Ако някога сте се чудели каква температура да използвате, дали блузата може да се сложи в сушилня, какво да кажете в химическото чистене, етикетът ще ви помогне.
 

алтернативен перилен препарат с белина за всички изцяло бели дрехи, които имате.

 

Модни съвети от Франция – какво да носите в топлото време

 

 

Модни съвети – намирането на личен стил се крие само в три думи

 

 

Модни съвети – 6 правила, които да нарушите тази година

2. Перете белите дрехи отделно
 
С ръка на сърцето признавам, че понякога съм прала белите и цветните дрехи накуп, слагайки от кърпичките за улавяне на цветове за успокоение. Колкото и да са ефективни, тези кърпички всъщност не предотвратяват лекото потъмняване на белия цвят, който в крайна сметка започва да изглежда мръсен. Това означава, че той ще избледнее напълно с течение на времето. За да избегнете това, по-добре изперете белите си дрехи отделно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
Акъллия преди 9 месеца
Като не ги вадите от гардероба и не ги обличате, ще останат максимално бели и чисти.
4
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
За запазване на бели и деликатни дрехи (ефирни рокли, копринени блузки) единственото спасение е пране на ръка. Все още има прахове за ръчно пране. Знам че за съвременния забързан начин на живот звучи ужасно и нереалистично, но наистина този стар, бабешки метод действа безотказно за запазване както на цветовете, така и на формата на дрехата.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз ги пера редовно(и не само белите)!
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Белите дрехи се пазят трудно чисти. Имам едни бели къси *** но ако седна на пейка в парка шанса да се изцапат е голям.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бели дрехи се перат с прахообразен препарат за бяло на най-високата температура посочена на етикета и по-дълга програма.