5 начина да почистите белите обувки

Отстранете нечистотията с белина
30 авг 2023 18:20, Михаела Лазарова
7
5 начина да почистите белите обувки
Снимка: Istock

За никого не е тайна, че белият цвят е символ на чистота, красота и непорочност. Но съвременно, дрехите и обувките в бяло могат да се окажат доста трудни за поддръжка и мнозина се отказват да ги носят, именно заради този им “недостатък”. Насладете се на лятото и обуйте своите любими обувки, а в следващите редове ще ви покажем и как да ги почистите успешно. И така:

Почистете белите кецове с оцет и сода

Ще са ви необходими:

  • 3 с.л. сода;
  • 3 с.л. оцет.

Махнете връзките на обувките, за да ги почистите по-лесно. Отстранете нечистотията от тях със суха четка за зъби или по-голяма четка. Ударете леко подметките една в друга, за да ги “изтупате”. Смесете содата и оцета до формирането на паста. Потопете четката за зъби в сместа и нанесете по цялата повърхност на обувките, четкайки леко. Оставете сместа върху обувките, докато се втрърди. Когато тя изсъхне напълно, отстранете по-големите наслагвания със суха четка, а останалото – с хавлия или кухненска хартия.

Почистете бели кожени обувки

Ще ви трябват:

  • препарат за съдове;
  • хладка вода.

Махнете връзките на обувките и отстранете нечистотията със суха четка за зъби. Вземете една чаша, пълна с хладка вода и изсипете вътре няколко капки препарат за съдове. Потопете четката за зъби с сапунената вода и започнете леко да четкате обувките. След това ги избършете със суха кърпа. Ако е останала някаква влага, можете да сложите кухненска хартия във вътешността на обувките. Оставете ги да изсъхнат напълно.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
Тони преди 7 месеца
Обезмаслител и четка
2
2
 
2
 
! Отговори
Lina преди 7 месеца
Важното е да ги почиствате
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Няма начин. Купете си черни.

Спонсорирани публикации