Най-необходимите неща за планински преход

Спрете се на подходяща шапка
8
Най-необходимите неща за планински преход
Снимка: Istock

Ако сте любители на разходките в планината, вероятно за да ги осъществите, няма да чакате идеалния момент, без значение какво е времето навън. Есента е преходен сезон, а всички знаем, че климатичните условия могат рязко да се сменят. Ето защо, в следващите редове ще ви споделим няколко от най-необходимите неща за планински преход. Ето ги и тях:

Изберете подходящи чорапи

Качествените чорапи за преходи ще са ви от голяма полза, тъй като те могат да ви предпазят от образуването на мазоли. Търсете такива модели, които са еластични и с подсилена част на петите, пръстите на краката и около глезените. За предпочитане е да са изработени от естествени материали (като вълна мерино), ликра и спандекс.

Не правете компромис с избора на обувки

През есента времето може да е особено променливо, а към нейния край дори на места може да има и сняг. Ето защо, в никакъв случай не подценявайте добрите туристически обувки. Подходящите имат добро сцепление и предпазват пръстите ви от камъни. По-високите модели (тип боти) могат да дадат опора и на глезена ви.

Спрете се на точната блуза

Не е задължително да избирате специална блуза за преходи, тъй като в по-топли дни можете да носите каквато и да е блуза за тренировка. Но внимавайте в никакъв случай тя да не е от памук, тъй като той има свойството да попива потта. Уверете се, че носите дреха, която пропуска влагата и позволява на кожата да диша.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 6 месеца
Компанията на красива и весела млада жена...
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Текстът ви отново е едно към гьотере. Има мнооого голяма разлика от планински преход и разходка в гората. Мнооого голяма. Това че средностатичстческият англосакс няма наблизо планин и хабер си няма как е там, уврежда силно превода на информация чрез изкуствен "интелект". А работата на качвашите текстове е да мислят, а не да са тъПППП изкуствен "интлект".
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Подгответе се в зависимост от тежестта и продължителността на прехода. Не носете нови обувки!
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Храна, вода, дъждобран, топли дрехи, челник, запалка, нож, аптечка, зареден телефон, външна батерия.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За нея - ами, клинчето естествено, да и се очертава камилското копитце, да се чувства забелязана и значима. На второ место - селфистика и мазилца за бузките. 3 - интимен шампоан 1 или 2, катеричето да ухае на къпано. 4 - гризини и сладки, ако може от арменските. 5 - доп. батерия, че фейса гълта яко... За него - 1 - ракия, 2 - всеки си ***, какво си доведе
2
1
 
5
 
! Отговори
ToPhD преди 6 месеца
Ракия
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Статия писана от жена:-))) Клинчето, чорапките...За храна, вода и планинска застраховка нищо не пише. Ми толкоз.....