Няма пари за Украйна, Конгресът на САЩ запразни

Конгресмените излязоха във ваканция
14 дек 2023 13:57, Петър Бойчев
243
Няма пари за Украйна, Конгресът на САЩ запразни
Снимка: БГНЕС

Конгресът на САЩ излезе в зимна ваканция, без да вземе решение за помощта за Украйна в размер на 61 млрд. долара.

От Белия дом заявиха, че решението на председателя на Камарата на представителите - Майк Джонсън от Републиканската партия - да не удължи работата на двете камари на Конгреса с една седмица, само насърчава потенциалните агресори в световен мащаб.

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер изрично подчерта, че действията на американския Конгрес се наблюдават изкъсо от Москва, Пекин и Техеран. Сенатът на САЩ обаче подкрепи законопроекта за отбранителната политика, като отпусна рекордните 886 млрд. долара годишни военни разходи. Също така бяха обещани 300 млн. долара за Украйна по програма до 2026, пише "Ройтерс".

Президентът на Украйна Володимир Зеленски беше на посещение във Вашингтон, но не успя да убеди републиканците да гласуват помощ за Киев.

Преди това законодателите не допуснаха пакета на Джо Байдън за 110 милиарда долара за Украйна, Израел, Тайван и за борба срещу нелегалните мигранти по границата на САЩ с Мексико. От Републиканската партия искаха повече средства именно за последния елемент от плана и така блокираха средствата за Киев и Тел Авив в Сената. 

Топ републиканецът в Сената Мич Макконъл преди това беше предупредил, че е почти невъзможно да се приеме пакет за Украйна до края на годината, тъй като ваканцията започва от 14 декември и вероятно няма да има удължаване на работата на Конгреса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
42
 
! Отговори
До 54: преди 5 месеца
Това е малкото адекватни коментари тук. Освен това огромно въоръжене, $400 Милиарда, Залужни е поискал от украинското ръководство всеки месец от следващата година да му доставят по 20 000 нови войника. Като се има впредвид, че повечето от младшите офицери на Украйна загинаха в капана Бахмут, не ми става ясно кой ще ги командва тези нови войници. Хунтата в Киев са изкючително некомпетентни като управленци единсвтвеното, което могат е да крадат пари.
57
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само да напомня, че за година и малко отгоре, САЩ бяха дали 112 млрд. долара, ЕС около 70 мрлд. както и обежище на почти 10 милиона бежанци, а това са официалните цифри. Резултатите са, че Украйан е страна нанизкуствено дишане ...
56
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Типично по американски ще се измъкнат. Не им е за първи път. Сега ще видите кой ще налива пари в Украйна, а Русия знае какво се случва и от два дни натиска още повече. Намирисва ми, че ще връщаме паметника на съветската армия.
55
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До тъй тъй -туй е теча последвал след екстаза от бръщолевенето слава украини,едни невръстни сополанкоци от лвовска област и те се цепеха като укро нацисти ,бандеровчета .десни сектортчета.какво им бе сторила русиа- аде сега в гробището
54
1
 
11
 
! Отговори
aaaa преди 5 месеца
До Бърз фактпо скоро със турският и индийският е по близо Българският народ! А наскоро се оказа че и със американското посолство бил близък нашият бивш политически елит!
53
1
 
24
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 месеца
...та укрите няма как да върнат парите на "запада" и след края на конфликта ще се наложи да се разпарцалоса тая територия м/у Русия и Кравария...СЪЩОТО,което стана и с Германия след ВСВ...Не че се радвам,но очаквам голем цирк за разпределение на укротериторията след края на конфликта...Макар че ако много се заинатят и двете страни,нещата може да загрубеят ЯКО..
52
31
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е сега вече Русия ще може да победи Украйна. Бункерното джудже сега празнува с водка в чаши от шотове, мешана с половинка Coca-Cola, то за джуджето е като 2 литра кола.
51
0
 
23
 
! Отговори
жребец преди 5 месеца
До Анонимен Да, отивай, аз за БГ няма да си дам по никакъв повод живота, ти дари своя си за Украйна. хайрлия да ти е ....
50
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В САЩ е пълно с бездомни, разчитащи на хранителните банки тия конгресмените, колко милиарда наляха в Украйна и не се вижда, каква беше файдата. Отслабиха донякъде Русия, но и тя завзе нови територии в Украйна, направиха така че Русия вече да не е основен доставчик на енергийни ресурси за ЕС, но Русия пак продава на нови пазари, може за по-малко пари, но пак печели.Само похарчиха нпколкостотин милиарда долара пари на данъкоплатците и направиха мултимилионери голяма част от укрофажагите и нищо др
49
18
 
3
 
! Отговори
ПАРИ ЩЕ ИМА преди 5 месеца
Въпроса сега е дали САЩ ще ги даде от левия джоб или от десния.
48
27
 
4
 
! Отговори
Koko преди 5 месеца
Споко пари за Украйна ще има. Просто не е работа на Путин как и кога ще се случи това. Публично се изнася едно, на практика се случва друго. А и да не забравяме, че Хамас атакуваха Израел обучени от руски инструктори с руски оръжия. А парите знаем кой ги държи на този свят.
47
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мчи ко ша праим ся ?! Уйде украинския кон у ряката. Тагаришвили къдя ще се крие от народната любов и задаващия се народен съд ? А в краен случай - от контролен изстрел в манерката от руски снайпер. Същото и за Шишко Бакшишко , Кирчо Канадчето и Гномчето на деда Коледа...
46
41
 
5
 
! Отговори
Бърз факт преди 5 месеца
Българския народ е по-близък с украинския от колкото с руския.
45
0
 
22
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 месеца
е,все пак не може вечно на просия !..И то баш от Кравария..Обаче започвам да ги съжалявам укрите..Така и не могат да вденат,че тия пари и оръжия,които крънкат от "запада" "24/7" само ги вкарват в блатото на задлъжнялостта,от което няма измъкване.."Краварите" са КОВАРНИ и подмолни,но не може да не направят впечатление с това,че постигат целите си..Колкото и престъпни да са те-за тях няма значение..Ето сега и с Укрия:-Първо изтощават Русия,второ си КУПУВАТ укротеритория,защото Укрия няма как да им
44
1
 
31
 
! Отговори
toj преди 5 месеца
До Крим е УкраинскиДа 37, отивай помагай- дари живота си, наторявай "любимата" ти о$Срайна
43
0
 
24
 
! Отговори
бай бай Дън преди 5 месеца
Зеленото мастило свърши . Да изчака печатарите да решат проблема . И ние чакаме :)
42
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
малко им е боя,завземане на украйна до границата на 1945г.нали се събираха на стадиона вееха жлъто синьи знаменца и се цепеха слава украини,що не ги чувам сега само нашите каиши още позеат по тях
41
2
 
26
 
! Отговори
Тук е България!!! преди 5 месеца
Ами затова има -Български парламент,споразумение от нашата уж страна и ЕС,за които България предоставя гаранции в размер на 16,654 млн.евро,МВФ-начело с българката Кристалина Георгиева,който фонд одобри 900 млн.евро за Украйна!Защо полски,румънски,чешки,румънски и т.н.политици не предоставиха гаранции пред ЕС?За САЩ Е ЯСНО-имат други приоритети и интереси!Капачки за Украйна,заеми,ако се теглят,да бъдат за БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА,КОИТО ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ ТЕЗИ ЗАЕМИ И ЛИХВИ!Пунктове за капачки пред парл
40
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Украйна публикува какво е необходимо за да победи Русия. 17 милиона снаряда, 400 милиарда долара кеш. Вече няма нужда от F-16, ами трябва да и доставят F-18. Генерал Игнат коригира бройката, преди бяха 60 самолета, сега са нужни 150 F-18. Комплекси ПВО THAAD (батареята струва 3$ милиарда), вертолети Apache, вертолети Black Hawk, транспортни самолети C-17 и Lockheed C-130 Hercules. Целият военен пакет около 30 милиарда долара. Плюс 400 милиарда кеш. И тогава Русия ще бъде победена.
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Те дори да подпишат мир, войната няма да свърши.