Мечтите се сбъдват: Смарт подаръци под елхата

Вижте осем предложения, с които да изненадате любимите си хора
Спонсорирано съдържание | Обновена: 19 дек 2023 16:10 | 19 дек 2023 16:08, Александър Попов
Мечтите се сбъдват: Смарт подаръци под елхата
Снимка: Istock

Остават броени дни до настъпването на светлите коледни празници, на които около трапезата се събира цялото семейство. Време за топлина, за уют, за вкусни ястия и, разбира се - за подаръци!

Красивата елха е задължителна за цялостното коледно усещане. Психолозите съветват всяка година тя да бъде различна, затова винаги можете да обогатите украсата с нови елементи от Практикер. Остава да допълните празничното настроение с подходящите фойерверки и да раздадете приготвените подаръци.

Всеки търси най-добрите възможности да зарадва своите близки с подарък според своя бюджет, като освен емоции е хубаво той да носи и своята практичност. Предлагаме ви 8 идеи, за които светът на технологиите се е погрижил и са подходящи да попаднат под всяка елха. Те могат да бъдат опаковани както за любим човек, така и да развържете панделката семейно.

Започваме с предложенията за децата, които винаги са най-нетърпеливи, но и най-потопени в дигиталния свят. Разбира се, те са подходящи и за непорасналите възрастни, които явно или тайничко продължават да бъдат част от света на игрите.

Конзола PlayStation 5


И тази година популярната конзола е хит сред подаръците в цял свят. Ние ви препоръчваме конзола PlayStation 5. Тънкият дизайн придава не само елегантност, но и удобство при избора за място в дома. Разбира се, това, което превръща конзолата в мечта за всеки геймър е новото изживяване. Вграденият I/O позволява да проектирате игри по невъзможни до сега начини. Конзолата е съвместима с 4К телевизори, както и с HDR технологията. Със сигурност за якото изживяване в част от игрите за PS5 помага обратната сензорна връзка с безжичен контролер DualSense™, а овладяването на потапящите адаптивни спусъци симулират физическото въздействие на дейностите. В предлагания модел е важно и мястото за съхранение, което е 1 ТВ.

Волан с педали Logitech Trueforce G923


Когато сме на тема Playstation, няма как да подминем още една екстра, която прави изживяването от игрите незабравимо - Волан с педали Logitech Trueforce G923. Трябва само да натиснете газта и да усетите безпрецедентен реализъм. Вградените във волана контроли поддържат Xbox Series X|S, Xbox One, PS4 и PS5.

Изживяването обаче зависи от вас. Можете да поемете пълен контрол и да настройвате чувствителността на волана, силата на вградените мотори, които имитират съпротивлението на пътя, волана и настилката, както и всички бутони, разположени на G923.

Сцепление, въртящ момент, сила на спирачките - всичко може да бъде настроено чрез вграден бутон, който управлявате. Педалът на спирачката пък е по-реалистичен от всякога.

Остава само да сложите волана под елхата и да "замирише" виртуално на феродо и бензин.

Гейминг лаптоп Lenovo IdeaPad Gaming 3


Гейминг лаптоп Lenovo IdeaPad Gaming 3 е идеалният подарък за тези, които обичат игрите. Но не само - със своите характеристики той е подходящ не само за развлечение, но и за работа. Което го прави подходящ и за тийнейджъри, и за пораснали.

Скорост, издръжливост на батерията, висока честота на опресняване и невероятна точност на цветовете, подобрена система за охлаждане, авангардни функции с изкуствен интелект ще запленят всеки почитател на игрите. Освен това характерната геймърска клавиатура на Lenovo е снабдена с медийни контролери и цифров блок.

4K Ultra HD QLED телевизор Samsung QE-65QN85

Идва ред и на предложение, което може да зарадва цялото семейство. 4K Ultra HD QLED телевизор Samsung QE-65QN85 може да задоволи и най-претенциозните почитатели на добрата картина и звук. Технологията Quantum Matrix позволява да се виждат и най-малките детайли, независимо от осветеността на излъчваните сцени. Изкуственият интелект в 4K пък автоматично подобрява картината сцена по сцена, независимо от оригиналното качество на съдържанието.

Мултипространственият звук, благодарение на технологията Dolby Atmos, те поставя в центъра на действието на екрана.

Телевизорът разполага със Smart Hub, в който може да съберете любимото си съдържание. Предавания, стриймване на филми, игри са само на един клик разстояние.

За картината пък може да се говори с часове. Уникалният режим EyeComfort на Samsung запомня локалните часове на залез и изгрев и ги използва, за да коригира автоматично яркостта на екрана. Алгоритми създават по-ярки акценти, по-ясни детайли и по-живи цветове. А най-силното доказтелство за зрителното изживяване е фактът, че това е първият в света телевизор, който е верфициран от PANTONE – водещият световен авторитет в сферата на цветовете.
    
С AI Energy Mode можеш да спестиш енергия. Околните нива на светлина се откриват автоматично и се анализират за регулиране на яркостта, намалявайки общата консумация на енергия.


Стерео слушалки SONY WH1000XM5

Ето и петзвездно предложение за тези, които не могат без любимата си музика през деня или работата им изисква често конферентни разговори или работни онлайн срещи. Със стерео слушалките SONY WH1000XM5 можете да сте сигурни, че няма да има проблем да говорите или слушате, дори когато сте на улицата и духа вятър или пък шумът наоколо е силен. Технологията за прецизно разпознаване на глас използва четири лъчеви микрофона и алгоритъм за намаляване на шума, базиран на изкуствен интелект, за да изолира прецизно гласа ви. Където и да сте, винаги ще чувате и ще бъдете чути ясно.

Можете да получите и безжична помощ – кажете "Hey Google" или "Alexa" за активиране на предпочитания от вас гласов асистент. Слушайте музика, свързвайте се с приятели, получавайте известия, задавайте напомняния и много повече. Можете да управлявате функциите на слушалките, като шумопотискане, с гласа си, да слушате и общувате с имейли в Microsoft Outlook и да се присъединявате към срещи в Microsoft Teams с Google Assistant или Siri.

Bluetooth колонка Marshall Kilburn II

Сред технологичните ни предложения за подарък под елхата добавяме Bluetooth колонка Marshall Kilburn II. Подходящ подарък за всеки, който обича да се забавлява, независимо къде се намира. За цветните хора, които не се притесняват да пуснат музика не само у дома, но и в парка или на пейката пред блока. Единственото, което е задължително е доброто настроение.

Колонката пък ви гарантира мощност от 20W и батерия, която издържа 20 часа.

Смарт часовник Huawei Watch GT4 Silver

Смарт часовник Huawei Watch GT4 Silver е чудесен коледен подарък, с който вие, дъщеря ви, любимата ви или майка ви ще бъде в крак с времето. Но не само - ще имате винаги на разположение асистент. Ще имате възможност да отговаряте или отхвърляте входящи телефонни обаждания, да използвате персонализирани SMS отговори и да имате достъп до историята на обажданията Ви. Помислено е и за развлечението - можете да заредите любимите си плейлисти и да слушате музика.

С часовника можете да проследявате и здравето си - сърдечната честота, SpO2, стреса с изключителна прецизност, като ви държи информирани през цялото време. Huawei Watch GT4 Silver проследява вашия сън и идникира за необичайно дишане по време на нощта. Все пак трябва да сте наясно, че той не е медицинско изделие и не може да служи за основа на диагноза.

Фотоапарат за моментни снимки Canon Zoemini S2

Завършваме предложенията за технологични подаръци с фотоапарата за моментни снимки Canon Zoemini S2 . Да запечатате малките моменти от голямата история с вашите най-близки хора.

Със сигурност този 8-мегапикселов апарат ще ви донесе много забавление и усмивки. Можете да направите снимка, да добавите ефекти чрез приложението Canon Mini Print и да отпечатате върху стикер на момента.

Капацитетът на батерията е до 25 снимки. В случай че ти свърши хартията, можеш лесно да запечатваш спомени в движение и на Micro SD карта. Той е съвместим със смартфони, разполага и с Bluetooth връзка.

Ако тези идеи не са ви достатъчни, можете да разгледате сайта на Технополис, който ще ви помогне с още страхотни оферти.


Още по темата: подаръциколеда
Още от

Спонсорирани публикации