Лесен щрудел с круши

Тази рецепта може да ви стане любима!
Обновена: 23 дек 2023 18:32 | 23 дек 2023 18:32, Теодора Драгоева
7
Лесен щрудел с круши
Снимка: iStock

Този вкусен щрудел може да бъде направен по класически метод с ябълки, но за разнообразие, използвайте круши. Преди това те се сотират с кафява захар, лимонов сок, индийско орехче и канела, след което се увиват в закупено от магазина фило тесто (или бутер тесто), което е люспесто, маслено и устойчиво! Този рационализиран подход за приготвяне на щрудел е бърз, лесен, удобен и вкусен, а и елиминира страха от правенето на щрудел с часове.

Щрудел - германски или австрийски?

Преди да се потопим в тази лесна рецепта за щрудел, нека поговорим за щрудел. Откъде идва? Повечето хора смятат, че щруделът е германско ястие, но той е създаден във Виена, която се намира в Австрия. Виенчани са тези, които правят това ястие известно с деликатното си и люспесто, тънко тесто и сладък, тръпчив ябълков пълнеж.

Немското объркване може да е от името му, тъй като щрудел е немска дума. На средногермански щрудел означава „водовъртеж“ или „вихър“, което описва люспестите слоеве тесто около пълнежа.

И така, знаем, че щруделът е създаден във Виена, но когато градът е бил контролиран от баварците или германските племена, от които Германия получава името си? Знаем, че щруделът придобива популярност с Хабсбургската империя през 18 век, която е разделена между 3 сина, така че на кой син можем да припишем и щрудела? Може никога да не разберем...

Германци, баварци, австрийци или хабсбургци имат някакви връзки със щрудела в зависимост от това кой е бил на власт и как са изглеждали граничните линии по това време – което е голяма въпросителна.

Сега за някои любопитни факти. Ябълковият щрудел е националното ястие не само в Австрия, но също така е официалният държавен сладкиш на Тексас.

Рецептата можете да видите в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: щрудел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това го правим с много любов!
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
сега по Коледа трябва да се ядат много круши щото много се ***
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Никога не купувайте бутер тесто от нашите магазини!То не е с краве масло,а с вредното палмово масло.По-добре използвайте готови кори и обилно ги намажете с масло,преди да сложите плодовете,захарта и орехите.
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дали има рецепта за хабсборци!