Здравословна 2024 - как да влезем във форма?

5 трика за по-стегнато тяло и здрав организъм
7
Здравословна 2024 - как да влезем във форма?
Снимка: iStock

Нова година - ново Аз! Това е мотото на почти всеки в първите дни на януари. Поставянето на цели за следващите 12 месеца е едно от основните ни действия след бурната нощ на 31 декември. И в началото на списъка винаги седи влизането във форма.  

Богатите трапези по Коледа и Нова година сериозно повлияяха на резултатите ни, които постигнахме във фитнеса през годината. По-застоялият начин на живот, сладките и тестени изделия и липсата на движение определено не се отразяват добре на организма и килограмите. Затова всеки януари решаваме да преминем на строга диета, с която да се върнем към старата си форма. Истината е, че твърде ограничаващите режими няма да ви помогнат да задържите желаните килограми, а просто ще станете жертва на йо-йо ефекта. 
 
Проблемът не е в целите, които си поставяте, а в натиска, който усещате за тяхното постигане. Опитвате се да изпълните няколко неща наведнъж, за да докажете на обществото и заобикалящата ви среда, че можете. Но мнението на останалите не трябва да ръководи живота ви - важно е само и единствено какво мислите вие за себе си. 
 
От тази година ви съветваме да се откажете от вземането на решение в традиционния смисъл на думата и вместо това да приложите различен подход - правейки по-малко промени, чийто резултат ще бъде видим. По-долу ви изброяваме пет практики, които да използвате тази година за здравословни цели, към които да се придържате през цялото време. 
 
5 трика за здравословна година
 
1. Поставете си малки цели през цялата година
 
Дори преди часовникът да удари полунощ, в социалните мрежи и навсякъде около нас звучи мотото "Нова година, ново Аз". Независимо дали го виждаме на снимка в Instagram, чуваме го от реклама по телевизора или пък приятел ни го казва, ние сме насърчавани да станем нов човек веднага. Нещо повече, има манталитет, че всички сме в това заедно, което прави януари най-лесният месец да се придържате към здравословните си цели. Но истината е, че успехът в дългосрочен план се крие в разкъсването на големите цели на по-малки микроцели, които да бъдат изпълнени по-лесно. 
 
Може би ще започнете като си поставите една голяма цел през януари и идентифицирате необходимите стъпки за действие, които да предприемете, за да я постигнете, след което задайте съответни микроцели. Например, ако искате да пиете повече вода, започнете като увеличите приема си със 100 мл на месец, след това с още 100 и т.н. 
 
Малките победи, които получавате всеки път, когато се подобрите, ще бъдат насърчението, от което се нуждаете, за да стигнете до финалната линия. Без значение кога решите да си поставите цели, можете да се развиете много за един, три или шест месеца, така че продължавайте да си поставяте цели, докато напредвате през годината.
 
Какви са останалите трикове за влизане във форма може да разберете на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Претоплена манджа, по-малко ядене и пиене и повече движение. Това важи не само за 2023 г.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Истината е по-малко ядене, по-малко работа и срещи с другия пол само за освобождаване на жилката.
4
0
 
1
 
! Отговори
Имп Маврикий преди 3 месеца
А не е ли по добре да не излизаме изобщо от формаТ хаха. Много ям , много пия , много ммм така де. И яко спорт. Животът е хубав, особено ако знаеш как да го живееш.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като мислим за онези които обичаме!
2
2
 
2
 
! Отговори
лекар преди 3 месеца
Яжте по-малко, правете повече секс, не се тъпчете като прасета като седнете на масите, движете се , ходете пеша по няколко км на ден и ще отслабнете.............гарантирано и още нещо много важно!Избягвайте стреса...............стресът убива!!!
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като не спирате работа!