Как да предпазите кожата по време на тренировка

Независимо дали тренирате навън, или в залата, трябва да помислите за лицето
3
Как да предпазите кожата по време на тренировка
Снимка: iStock

Независимо дали тренирате на закрито или на открито, защитата на кожата ви е от съществено значение за предотвратяване на акне или раздразнение. Разберете как потта, климатът и гримът могат да причинят нежелание кожни проблеми по време на тренировка. За щастие ще научите и полезни съвети за защита на кожата си и режим за грижа, който да следвате след прибирането си от фитнес. Така ще поддържате външния си вид здрав и красив. 

Връзката между тренировките и здравето на кожата
 
Ако не защитите кожата си правилно, докато тренирате, независимо дали сте във фитнеса или в парка, може да се сдобиете с акне, черни точки или суха и раздразнена текстура. 
 
Една от най-големите причини за тези нежелани кожни проблеми е потта, особено ако сте склонни към акне. Поради смесването на потта с мръсотия, бактерии или грим, тя може да образува вещество, което да запуши порите и да причини акне или черни точки. Температуата също е важна. Студеното или топло време, докато тренирате на открито, може да доведе до суха, раздразнена или увредена от слънцето кожа. 
 
За щастие, независимо дали се потите в залата или тренирате на открито, можете да избегнете някои от тези кожни проблеми, като предприемете лесни стъпки за лечение на кожата си преди, по време и след фитнес. 
 
Как да предпазите кожата си по време на тренировка може да разберете на Tialoto.bg
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации