7 суперхрани, които ще подсилят имунитета ви през зимата

Какво да ядете за борба с вирусите
22 яну 2024 18:12, Дарена Найденова
1
7 суперхрани, които ще подсилят имунитета ви през зимата
Снимка: iStock

Зимата дойде и несъмнено се радваме да видим сняг отново. Но заедно с красивите пейзажни картини, пукането на огъня в камината и борбата със снежни топки идва и сезонът на вирусите и настинките. Онова досадно време, в което носът ви постоянно тече, главоболът сякаш не си отива, а кашлицата може да стресне дори и най-спокойният ви приятел.

Никой от нас не иска вирусна инфекция като грип или настинка да попречи на ежедневието му и плановете за влизане във форма точно след празниците. За щастие помощта е точно зад ъгъла. Преди да посегнете към антибиотици и хапчета, има няколко суперхрани, които са достатъчно питателни, за да укрепят имунитета ви.

Какво е имунитет?

Телата ни имат имунна система, за да ни защитава срещу вредни организми, медицински наричани "патогени". "Патос" идва от старогръцки и означава "да страдаш" и "болест". Наставката "ген" в края на думата дава значението на "производител". Така че, буквално, нашата имунна система работи, за да ни предпази от "производителите на болести".

Вроден имунитет

Имунната система в човешкото тяло е сложна система от различни имунни клетки, антитела и физически бариери, които пречат на патогените да навлязат или да причинят заболяване.

Имунната система работи не само срещу патогени, но и срещу всякакви алергени, токсини или замърсители от околната среда.

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: имунитетсуперхрани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Газ мас и оцет.